8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Adalet Bakanı Tokat'ta

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, birilerinin menfaatlerine dokunduklarını ifade ederek, "Bu iktidarın yapmış olduğu işlerin başında bir çoğunun ayak nasırına basmak geliyor. Bundan sonra da basmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin de şüphesi olmasın" dedi.

AKP Merkezi İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Tokat'a gelen Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, partililerle öğretmenevinde biraya geldi. Bakan Çiçek, konuşmasında AK Parti'ye yapılan eleştiriler ve bunun temelinde yatanların sebepleri açıklayarak, muhalefetten halkında memnun olmadığını söyledi. Mahalle bakkalı gibi partiler kurulduğunu ifade eden Bakan Çiçek, "Tabelalar var, toplantı var ama netice yok. Yani milletle gönül bağı yok. Siyaset milletle beraber yapılan işin adıdır. Öbür türlüsünün adı hokus pokustur. Öbür türlüsünün adı siyaset değildir. Olsa olsa ona Bizans siyaseti derler. Bu siyaset Türkiye'yi bir yere getirmedi. Onun için AK Parti bugün Türkiye'de istikrarın teminatıdır. Biz de bunun farkındayız. Bize sağlanmış olan bu avantajın, bu kredinin en iyi şekilde kullanılabilmesi için gece demeden gündüz demeden her türlü zorluğa rağmen Türkiye'yi bir yere götürmeye çalışıyoruz" dedi. "3 Kasım seçimleri ile beraber cemre toprağa düştü, 3 Kasım seçimleri ile beraber Türkiye 2. ligden 1. lige çıktı. Bunu hazmedemiyorlar" diyen Bakan Çiçek, "Bu gürültü patırtının altında bu türlü hazımsızlık var. 3 Kasım öncesi Türkiye'nin haline bir bakın, Ankara'da hükümet var mı yok mu belli değil. 3 tane benzemez parti bir araya gelmiş. Hükümetin varlığından kimsenin haberi yok.

Hükümetin hükümet olduğundan içindekilerin bile haberi yok. Toplanamaz bir araya gelemez karar alamaz. Biri bir tarafa çeker öbürü öbür taraf çeker, bir başkası başka bir tarafa çeker. Kendi içine kapanmış dünyada olan bitenden haberi yok. Dünyanın Türkiye'nin önüne koyduğu fırsatlardan haberi yok. Şunun bilinmesi lazım, artık bazı partilerin, bazı particilerin, bazı politikacıların, bazı hanlı şanlı adamların son kullanma tarihi çoktan gelmiştir. Bunun iyi bilinmesi lazım" diye konuştu.

Bu iktidarın yapmış olduğu işlerin başında bir çoğunun ayak nasırına basmak geldiğini vurgulayan Bakan Çiçek, "Gerçekten birilerin ayağına bastık, tahmin edemeyeceğiniz kadar bastık. Şu anki bir kısım gürültü patırtının temelinde yatan olay budur. Hep menfaatlerine dokunmuşuzdur. Ama hiç kimse de, 'Benim menfaatime dokundun da ondan dolayı bu partiye karşı oluyorum' demiyor. Okuduğunu gördüğünüz her haberin altında biz birilerin nasırına basmışızdır. Bundan sonra da basmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin de şüphesi olmasın. Gayet açık sadece akaryakıt kaçakçılığından bu milletin kaybı en az 3-5 milyar dolar, ne vergisi ne şusu ne busu var. Bunların hepsinin arkasında iri kıyım adamlar var. Bunların hepsini gün ışığına çıkaracağız. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz" şeklinde konuştu. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, muhalefetten memnun olmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"AKP kadar iktidara hazırlıklı kendi içinde birlik ve bütünlüğü olan başka partiler olsa bu Türkiye'nin zenginliği olur. Emin olun AK Parti'nin lehine olur. Bugünkü muhalefetten millet memnun değil, bizde memnun değiliz. Neden? Çünkü siyasette kalite olmuyor. Yukarı çıkmak yerine eteğimizden yere aşağıya sen-ben kavgasına çekiyorlar. Biz bu kavganın içerisinde olamayız. Biz hizmet gönül ehliyiz. Onun için 2006 yılı bu anlamda sıcak geçecek, kahin falan, falcı değiliz onlara da inanmayız zaten."

Bakan Çiçek, kongre sonrası Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz ve Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok'u makamında ziyaret etti. Basına kapalı geçen ziyaretler sonrasında bir basın mensubunun 'Kürtçe yayın' konusundaki sorusuna Bakan Çiçek, "Onu karıştırma şimdi Tokat ile ne alakası var" diye cevap verdi. Bakan Çiçek, daha sonra karayoluyla Ankara'ya döndü.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 19:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?