9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP Başkan Yardımcısı Tokat'ta

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, "Bine yakın sivil toplum kuruluşuna Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili düşünceleriniz nedir diye yazı yazdık. Ancak bunlardan işçi kuruluşları Hak-İş ve özellikle Türk-İş dışında bize hiç kimseden adam akıllı bir cevap gelmedi" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman'ı makamında ziyaret etti. Duman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayalan'ın sendikaya verdiği önem ve desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Sayın Ayalan'ın sorunlarımızı kendisine ilettiğimizde çözümü noktasında çok büyük gayretleri olmuştur. Bugünde bu sorunları şube başkanlarımızla birlikte Genel Başkan Yardımcımız ile paylaşacağız" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan ise, işçi hakları ve diyalog konusunda geçmiş hükümetlere göre bir adım önde olduklarını ifade ederek, bine yakın sivil toplum kuruluşuna Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili 'düşünceleriniz nedir' diye yazı yazdıklarını ancak bunlardan işçi kuruluşları Hak-İş ve özellikle Türk-İş dışında bize hiç kimseden adam akıllı bir cevap gelmediğini söyledi. Ayalan, "Sosyal Güvenlik Reformlarının en önemli ayaklarından bir tanesi Genel Sağlık Sigortası'dır. Tabipler Odası bize 1950-60 yılların Marksistleri'nin söylemlerini içeren bir dilek ve temenniler gönderdi. Memur sendikalarından beklediğimiz katkıyı asla göremedik. Ama Türk-İş'ten her bir madde için şunlar şöyle yapılmalıdır diye 68 madde üzerinde bize görüşlerini bildirdiler. Bunların yüzde 90'ında onlara haklılık payı çıkardık. Türk-İş'in istediği şekilde düzelttik. Uzlaşamadığımız bir iki madde kalmıştı. Orada da 9 bin iş gücünü 7 bin iş gücüne düşürdük. Emeklilik yaşı çok fazla mubalalı şekilde gündeme getiriliyor. 2036 yılından itibaren başlayacak bir emeklilik yaşıdır. Yani hemen bugünden yarın emekliliği yükseltiyor değil. Zaten insan ömrü de uzuyor o yılları da inşallah hep beraber görürüz" dedi.

Ayalan, meslek örgütlerinde çok sıkı diyalogları olduğunu ve devam ettirdiklerini de belirterek, "Bu diyalog sonucunda özelleştirmeler sürecinde yaşananlara son derece duyarlıyız. Şunu kesinlikle ifade ederek konuşmadan geçemeyeceğim. Biz özelleştirdiğimiz her yerde mutlaka ve mutlaka işçilerin haklarını saklı tutmak kaydıyla özelleştiriyoruz. İşçilerin haklarından asla taviz vermiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından işçiler adına Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Bahattin Öztaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan'a plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 15:14:04
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 15:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?