8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'den su yatırımı

AKP'li Niksar İlçe Başkanı Sadullah Karataş, ilçeye bağlı köylere yol ve su çalışmaları için 2.5 milyon YTL ödenek ayrıldığını söyledi. 

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde AK Parti Hükümeti döneminde yapılan hizmetlere değinen Başkan Karataş, ilçe insanına çeşitli projelerle önemli destekler verildiğini söyledi. Karataş, 3 Kasım 2002 genel seçimleriyle iş başına gelen AK Parti'nin köylü ve çiftçinin sorunlarına birinci derecede öncelikli yer verdiğini ifade ederek, "Faiz borçları altında ezilen çiftçinin borç faizleri silindi. 

Yeni ve cazip kredi imkanları oluşturuldu. Köylüye ve çiftçiye arazileri miktarınca ödenen Doğrudan Gelir Destekleri (DGD) artırılarak sürdürüldü. Çiftçinin ve diğer kesimlerin geçmişten gelen alacakları da ödendi. Ayrıca KÖYDES projesi çerçevesinde tüm ilçelerimiz gibi Niksar, adeta bir şantiye görünümündedir. Niksar köylerimizin yol ve suları için 2.5 milyon YTL ödenek ayrıldı" dedi. 

Başkan Karataş, KÖYDES projesi kapsamında 24 köye toplam 86 kilometre köy yolu yapılacağını ifade ederek, "Ayrıca 20 köyümüzün içme suyu tesisi, 2 köyümüzün kanalizasyonuna doğal arıtma tesisi yapılmaktadır. Özellikle yolla ilgili çalışmalar bitmek üzere olup projenin tamamındaki işler 2006 yılı içerisinde bitirilecektir. Önümüzdeki yıl ise proje genişletilerek sürdürülecektir. 

Ayrıca, Niksar Organize Sanayi Bölgesi'nin de hükümetimizce verilen destekle alt yapısı bitme aşamasına gelmiştir. TOKİ 240 konutu bitirip hak sahiplerine teslim etmiş, 2. etap 240 konut için ihale aşamasına gelinmiştir. Tokat yolumuzun iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Okullaşma çalışmalarında ve sağlık ocağı inşaatlarında da önemli mesafeler aldık" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2006 Cumartesi 16:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail AVŞAR IP: 88.226.34.xxx Tarih : 11.08.2006 19:33:25
Akpartinin Çalışkan İlçe Başkanı ve aynı zamanda iyi bir Doğa dostu olan Sadullah Karataş beyi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.Reşadiye Tema Temsilciliği adına ilçe temsilcisi İsmail AVŞAR