9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bakan Çelik, Tokat'ta

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Danıştay'ın, YÖK'ün meslek lisesi mezunlarına uygulanacak ÖSS ek puan katsayısının düşürülmesine ilişkin uygulamasının yürütmesini durdurma kararıyla ilgili, "Hayırlı bir karar olarak görüyorum. Bu karar, diğer meslek liseleri için emsal teşkil edecek bir karardır" dedi.

Tokat gezisinin ikinci gününde Gaziosman Paşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli'yi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, rektörlük çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir öğrencinin başvurusunu değerlendiren Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün, meslek lisesi mezunlarına verilen ek puanın katsayısını 0.24'ten 0.08'e düşürülmesi uygulamasının yürütmesini durdurması kararının sorulması üzerine Bakan Çelik, "YÖK'ün almış olduğu karar yanlıştı. Anadolu öğretmen liselerinin varlığını hiçe sayan ve bunların anlamsız hale getiren bir karardı. Danıştay'ın bu kararı isabetli olmuştur. Eskiden var olan fırsat tekrar iade edilmiştir. Hayırlı bir karar olarak görüyorum. Alınan bu karar, Anadolu öğretmen lisesi camiasını sevindirmiştir. Bu karar, diğer meslek liseleri için emsal teşkil edecek bir karardır" dedi.

Danıştay'ın, okula gidiş-gelişlerinde türban takan bir öğretmenin anaokuluna müdür olmasını sakıncalı bulması kararını da değerlendiren Bakan Çelik, öğretmenin okula giderken giyeceği kıyafetin belli olduğunu kaydetti. Çelik, "İnsanları tek tip kıyafet giymeye zorlamak, kabul edilebilir bir şey değildir. Dolayısıyla biz çok fazla insanın giyim kuşamı, saçı sakalıyla uğraşmayalım. Gelin şu kafanın içiyle uğraşalım. Bütün toplum bunlarla mı uğraşacak?" diye konuştu.

"BİZ ANKARA'DAKİ YÖNETİCİYİ TAŞRANIN AYAĞINA GETİRİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Biz Ankara'daki yöneticiyi taşranın ayağına getiriyoruz" dedi.

Tokat'ta çeşitli açılışlara katılan ve temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün akşam Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Resul Tosun, İbrahim Çakmak, il ve ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı genel müdürleri ve 22 daire başkanıyla yaklaşık 6 saat süren kentin eğitim sorunlarının görüşüldüğü değerlendirme toplantısı konusunda açıklamalarda bulundu.

Tokat'ın, eğitim açısından Türkiye'nin birçok ilinden daha iyi durumda olduğunu belirten Bakan Çelik, "Toplantıda, kent genelinde eğitim alanında öncelikle yapılması gerekenleri ve eksiklikleri tespit ettik. Bu çalışmalara göre hareket edeceğiz. Bu değerlendirme toplantıları Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yapılıyor. Eskiden illerden yöneticiler Ankara'ya ulaşmakta problem çekerdi. Şu anda biz Ankara'daki yöneticiyi taşranın ayağına getiriyoruz. Türkiye'nin artık Ankara'dan genelgelerle, talimatlarla, telefon talimatlarıyla yönetilmeyecek kadar önemli çok komplike meseleleri var ve büyük bir ülkedir. Onun için ülkemizin her karış toprağına gitmek, vatandaşın ayağına gitmek bizim haz duyduğumuz bir şeydir'' diye konuştu.

Tokat'a bin kişilik öğrenci yurdu yapılacağının müjdesini veren Bakan Çelik, GOÜ bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılmış olan ve işletilen 2 bin kişi kapasiteli yurtların bulunduğunu hatırlatarak, "Şu anda Tokat için yeterli gibi görülüyor. Ama ileriki zamanlarda bu yetmeyebilir. Bunun için 2007 yılında bin kişilik yurt yapmayı planlıyoruz. Aşağı yukarı bu bin kişilik yurdumuzun maliyeti de 17-18 milyon YTL civarındadır. Yüksek öğretim gençliğimizin burada daha rahat edebilmesi için inşallah bu adımları atacağız'' şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, Tokat ayağının son durağı Yeşilyurt İlçesi'nde, Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi'nin "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında yaptırılan 8 derslikli ek binasının açılışına katıldı. Yeşilyurt Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda temaslarda bulunan Çelik, ilçedeki incelemelerinin ardından karayoluyla Sivas üzerinden Yozgat iline geçti.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 16:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet IP: 212.175.115.xxx Tarih : 28.05.2007 11:47:02
lütfen meslek liselerinin önü açılsın