8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Boyraz'dan eğitim değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, AK Parti hükümetinin eğitim bilinci içerisinde hareket ettiğini söyledi. 

2006-2007 eğitim-öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala konuyla ilgili yazılı açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Boyraz, eğitime yapılan yatırımın o ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu ve bu anlamda parti olarak çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Boyraz, "Bir ülkenin gelişmişliği eğitimle doğru orantılıdır. Cumhuriyet tarihimize baktığımız zaman mevcut hükümetler içerisinde bu bilinçle hareket eden yegane iktidar AK iktidardır. Bunun en bariz örneği Cumhuriyet tarihinde ilk defa bütçeden eğitime ayrılan pay ilk sıradadır. Çünkü AK kadrolar şunu çok iyi bilmektedir. Cahillik her kusurun aynasıdır. Geri kalmışlık, yoksulluk ve yolsuzluğun temel sebebi eğitimsizliktir. Hoşgörüsüzlük, birbirimizi anlayamamamızın sebebi de eğitimsizliktir. Eğitimsiz, kültürsüz, cahil bir toplumun ve ülkenin kalkınması mümkün değildir. İşte bunları bildiğimiz için eğitime yani ülkemizin geleceğine en büyük yatırımı AK iktidar dönemi yapmıştır" dedi. 

Boyraz, bu eğitim yılından itibaren ortaöğretimde okuyan öğrencilere de ders kitaplarını ücretsiz dağıtılacağını ifade ederek, çağdaş Türkiye'nin geleceği için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 10:04:10
Güncelleme :17 Eylül 2006 Pazar 10:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?