9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erbaa'ya 2000 dönümlük orman

Kişi başına düşen yeşil alan miktarında Türkiye ortalamasının üzerine çıkan Tokat'ın Erbaa İlçe Belediyesi, 2 bin dönümlük bir alanı daha ağaçlandırarak 'kent ormanı' haline getirmek için çalışmalara başladı. 

Erbaa'ya hakim bir noktada bulunan ve "Üç Tepeler" olarak adlandırılan bölgeye kurulacak olan 2 bin dönümlük kent ormanının ilk etabı olan 169 dönümlük alanın ağaçlandırılması için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Alanın ağaçlandırılmasının 16 bin YTL'ye mal olacağı, ağaçlandırma çalışmasının belediye bütçesinden bir kuruş harcanmadan, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle yapılacağı belirtildi. 100 YTL verenin 1 dönüm ormanı olacağını belirten Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, ayrıca inşaat ruhsatı alacaklara da en az 10 fidan dikme şartı getirdiklerini söyledi. En az 10 fidan dikmeyen inşaat sahiplerine ruhsat verilmeyeceğini kaydeden Başkan Yenihan, 'daha yeşil bir Erbaa' oluşturmak istediklerini dile getirdi. 

Yenihan, "Şehre hakim bir bölgede olan yere kurulacak olan 2 bin dönümlük kent ormanının ilk etabı olan 163 dekarlık alan için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile anlaşma yaptık. Bu alana 10 bin adet sedir fidanı dikilecek ve 5 yıl bakımı yapılacak. Amacımız; yüzde 60 eğimli olan bu arazideki erozyonu önlemek, Erbaa'nın oksijen deposu olmasını sağlamak, vatandaşlar için mesire ve piknik alanı olarak kullanılabilecek bir yer oluşturmak" dedi. 

Kent ormanının maliyetinin sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katkılarıyla finanse edileceğini ifade eden Yenihan, "100 YTL verenin 1 dönüm ormanı olacak. En az 10 tane fidan dikmeyen inşaat sahiplerine inşaat ruhsatı verilmeyecek. Ayrıca burada suni bir göl yapımı da planlamaktayız. Hedefimiz daha yeşil bir Erbaa" diye konuştu. 
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 12:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?