8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İl Genel Meclisi toplandı

Valisi Erdoğan Gürbüz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol'un yeni hastane binası için yer tahsisi yaptıklarını, fakat 6 milyon YTL ek masraf çıkığını ifade etmesi üzerine, "60-70 dönümlük yeri bedava verdiyseniz 'bir bardak su içmemiz lazım. Para mevzu yaptığınız zaman hastane yapılmaz" dedi.

İl Genel Meclisi'nin aylık olağan toplantısı öncesi genel durum değerlendirmesi yapmak için toplantıya katılan Vali Erdoğan Gürbüz, Nisan ayı içinde açılması planlanan havaalanı konusuna açıklamalarda bulundu. Vali Gürbüz, "Havaalanın açık olması demek; Tokat'ı zenginleştirecek, güzelleştirecek, turizme açacak ve daha doğrusu dünyaya bizleri açacak bir projedir. Bunun için yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Tüm milletvekilleri bunun peşinde, onların da gayretiyle havaalanımız açıldıktan sonra yaşaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Vali Gürbüz'ün açıklamaları sonrası son söz olarak konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol, İl Genel Meclisi olarak Tokat'a yeni bir Devlet Hastanesi kazandırmak için çok kıymetli bir yeri devrettiklerini ifade etti. Elibol, "Bugün 30-40 milyon YTL değerindeki yerleri karşılıksız olarak verdik. Çok da memnunuz proje ihalesi akşam-sabah yapılmak üzere fakat böyle yaptığımız bir hizmette maddi bir külfet doğuyor. Köy Hizmetleri'nde bulunan şantiyemizi, birimlerimizi, tanklarımızı, depolarımızın tamamını taşıyacağız. Teknik ekiplerimizin yaptığı hesaplamaya göre 6 milyon YTL para lazım. Bunu sizin tavsiyenizle Sağlık Bakanlığı'ndan talep etmek istiyoruz. Yani bir iyilik yaptık karşılığında 6 milyon YTL tekrar masraf edeceğiz. Zaten maddi durumumuz iyi değil, para sıkıntımız hat safhada. Bu bizim için çok önemli ve ciddi bir durum" şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Gürbüz ise İl Genel Meclisi Başkanı Elibol'un açıklamalarına karşı şunları kaydetti:
"Bu hastane için bilemiyorum benden önce bir karar aldınız. Galiba 60-70 dönümlük yeri bedava verdiniz. Bedava verdiyseniz bir bardak su içmemiz lazım. Yani kusura bakmayın şu yönden diyorum. Hastane yapmak için böyle bir talepte bulunmuş iseniz bu doğru bir hareket değil. Çünkü okul yaptığımız zaman ne diyor Milli Eğitim Bakanlığı 'bana bedava yer temin et' diyor. Hastane yapmak istediğiniz zaman ben Hakkari'de iki temel attım oradan biliyorum. Para mevzu yaptığınız zaman hastane yapılmaz. Yani onun için bu başka bir şey olabilir. Yani yer karşılığı değil de proje karşılığı olabilir. Yerimiz için demek ki bedava satılmamak kaydına göre zaten bakanlık size şu cevabı verecek: 'Bizde satmayacağız, hastane olarak kullanacağız' der. Yani o konuyu temelleri atılmadan ortaya koymanın hiçbir anlamı yok."

Vali Erdoğan Gürbüz, yaptığı açıklamalar sonrası bir toplantıya katılmak için İl Genel Meclisi'nden ayrılırken, toplantıda diğer gündem maddeleri görüşüldü.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 19:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?