9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

MHP İl kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat 7. Olağan Kongresi kapsamında gerçekleştirilen il başkanlığı seçimini MHP eski İl Başkanı Ümit Sarıtaşlı kazandı.

Büyük Tokat Oteli'nde yapılan kongrede 3 aday; MHP İl Başkanı Ali Yüksel Fermanlı, MHP Eski İl Başkanı Ümit Sarıtaşlı ve Hayati Sevinç yarıştı. Kongreye; MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Devlet eski Bakanı Dr. Reşat Doğru, MHP MKYK Üyesi Hanefi Çelik, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yılmaz Çiğdem ve çok sayıda partili katıldı. Partililer tarafından yoğun ilgi gösterilen kongrede 608 delegeden 557'si oy kullandı. Başa baş geçen seçimde Ümit Sarıtaşlı 234 oy alarak MHP Tokat İl Başkanı oldu. Ali Yüksel Fermanlı 214, Hayati Sevinç ise 108 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Kongre sonunda kısa bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Kongrede kaybeden yok, kazanan MHP. adaylarımız el ele omuz omuza MHP'nin başarısı için birlikte çalışacaklar" dedi.

MHP İl Başkanı Ümit Sarıtaşlı, partililere yaptığı teşekkür konuşmasında "MHP olarak bugün diğer aday arkadaşlarımızla el ele gönül gönüle hep beraber seçime gideceğiz. Tokat'ta MHP'yi 1. parti yapacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan adayları, seçim sonunda partilileri selamlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 21:21:40
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 14:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail AVŞAR IP: 88.226.35.xxx Tarih : 22.04.2006 01:27:55
sayın Ümit Sarıtaşlı'nın Tokat'ta siyasi huzur ortamının devam ettirilmesiyle, birlik ve beraberlik harekatını en iyi şekilde uygulayacağına inancım tamdır.Sayın Ümit sarıtaşlıya görevinde başarılar dilerim.Reşadiye bilgi@ismailavsar.com