8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Türkiye ayrımcılığa sürükleniyor'

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, Türkiye'nin şiddetli bir ayrımcılığa doğru maniple edildiğini iddia etti. 

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alpay, bölücü ve irticai terörün eskisinden çok daha şiddetli şekilde kendisini gösterdiğini öne sürdü. Alpay, ülkede yaşanan sorunlar karşısında duyarlı her yurttaş gibi mücadele etmekte olduklarını ifade ederek, ''Bu mücadele, yüzyılın başında kanla kurulan cumhuriyetimizin tehlikede olduğu bir zamana denk düşmektedir. Ulusumuz yoksul günlerinde dişi ve tırnağıyla ortaya koyduğu mücadele azmini bugün de göstermek zorunda. Cumhuriyetin temel nitelikleri ile çelişkiye düşen bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız" dedi. 

Alpay, ülke üzerinde 30 yıl önce oynanan oyunların başka bir versiyonunun bugün Kürtçülük adı altında bir kez daha oynanmakta olduğunu belirterek, "Türkiye, şiddetli bir ayrımcılığa doğru maniple ediliyor. Ama bu halk 30 yıl önce üstesinden geldiği oyunun bugünkü farklı versiyonunun da üstesinden gelmeyi bilecektir. Bu ülkede yüzyıllarca kardeşçe yaşamış, kardeş olmuş insanları birbirinden ayırıp sevgisizlik tohumları ekmeye kalkışanları bu halk affetmeyecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 18:50:03
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 18:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?