9
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Türk Sağlık-Sen Başkanı Tokat'ta

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de dış kaynaklı terör sorunu olduğunu ileri sürerek, "Türkiye'nin birinci problemi terördür" dedi.

Tokat'ta, sendika teşkilatını ziyaret eden ve sendika üyeleri ile 3 No'lu Sağlık Ocağı Toplantı Salonu'nda biraraya gelen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'nin gündemindeki konulara değindi. Kahveci, Sosyal Güvenlik Reformu adı altında yapılan çalışmalarda sistemin olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade ederek, "Buradaki reform adı altında yapılan çalışmanın asıl temeli, 3 tane kurum olan SSK ve BAĞ-KUR ile sosyal güvenlik kuruluşlarını tek çatı altında toplanarak, tüm çalışanların aynı mevzuata tabi olmasıdır. Bu kanunun çıkmasındaki amaç nedir? Sistem ve çark dönmüyor. Bunun sebebi kimler? Bunun sebebi çalışanlar değil. Bunun sebebi siyasi müdahalelerdir. Bu kurumların iyi yönetilememesidir. Bu reform eşittir, finans sağlamak için yapılan bir reformdur" dedi.

Ülkedeki terör olaylarına da değinen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de dış kaynaklı terör sorunu olduğunu ileri sürerek, terörün demokrasi kuralları çerçevesinde çözülemeyeceğini, teröre karşı mücadelenin terörün anlayacağı dilden yapılması gerektiğini söyledi. Kahveci, "PKK doğuda ortalığı yakıyor, yıkıyor, esnafa kepen kapattırıyor, kamu binalarını tahrip ediyor, insanlara saldırıyor. Gazete manşetlerini görüyorsunuz. Bir yetkili diyor ki, 'Cana gelmesin de mala gelsin', öbürü diyor ki, 'Polis çok itidalli davrandı'. Böyle bir şey olabilir mi? Teröre karşı mücadele terörün anlayacağı dilde yapılır. 'Terörle mücadele ederken demokrasiye uyalım, bu çerçevede mücadele edelim deniliyor'. Bunlar hangi ülkede var? Örnek aldığınız, size dayatmalar sunan ülkeler İngiltere, Fransa, Almanya'ya bakın. İngiltere'nin terörle mücadele kanununa bakın. Terörün kasetini dinlemek 3 yıl, adını söylemek 6 ay, propagandasın yapmak 10 yıl, burası da Avrupa ülkesi. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine, üniter yapısına, anayasal düzenine kast edenlere anladığı dilden konuşulmalıdır. Bunun insan hakları, demokrasi ile alakası yoktur. Terör seninle demokrasi içersinde mi mücadele ediyor?" diye konuştu.

"Türkiye'nin birinci problemi terör" diyen Kahveci, "Terör problemini çözmeden bu ülke ekonomik kalkınmayı, toplumsal uzlaşmayı, sosyal adaleti sağlayamaz. Onun için bu sorun biran önce çözülmelidir. Çözülmüyorsa, iktidarın çözecek kudreti yoksa, bu iktidar gitmelidir. Türkiye'ye bela olan terör sorununu çözecek yeni bir iktidar gelmelidir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 11:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?