9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bakan Eker Tokat'ta

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle başlattıkları projenin startının verildiğini söyledi. 

Bakan Mehdi Eker, bir dizi inceleme ve ziyaret için geldiği Tokat'ta, Tokat Turhal Karayolu Toprak Su Araştırma Enstitüsü önünde Vali Erdoğan Gürbüz, AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Dr. Şükrü Ayalan, Tokat Milletvekilleri İbrahim Çakmak, Resul Tosun, Zeyid Aslan, Ergun Dağcıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Gürsel Sönmezer, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Eker, ilk olarak karayolları asfalt şantiyesinin yapılacağı yer için tespit yaptı. Sonrasında Vali Erdoğan Gürbüz'ü makamında ziyaret eden Bakan Eker, şeref defterini imzaladı. Basına kapalı devam eden ziyaret sonrasında Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, Bayındırlık Toplantı Salonu'nda Bakan Eker'e bir brifing verdi. Kavak, Tokat'ta İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaların yanında kene ile de mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti. 

Keneyle mücadele konusunda basına açıklama yapan Bakan Eker, Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak'a talimat vererek iki konu üzerinde durmalarını istedi. Bakan Eker, "Üzerinde acil olarak duracağımız, bu bölgede KKKA hastalığı ile mücadelenin çok sıkı bir şekilde devam etmesi. Bakanlık olarak bir proje hazırladık. Talimatını verdim, uygulamaya gidiliyor. Öncelikle 21 ilde uygulama olacak. Aralarında Tokat da var. Proje; bu illerimizdeki barınaklarda, meraya dönüşte ve mera çıkışında büyük ve küçükbaş hayvanların mutlak suretle parazit ve kenelere karşı ilaçlanmasını içeriyor. Projenin startı verildi. Tokat, bunun içerisinde en riskli illerden biri. Bu proje önemli. Uygulanması takip edilmeli" diye konuştu. 

Projelerden ikincisinin "Kırsal Kalkınma Desteği" olduğunu ifade eden Bakan Eker, bu projeyle de kırsal alandaki istihdamın artırılması ve dolayısıyla işsizliğin azaltılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Eker, "Proje, özellikle Tokat gibi sebze-meyve üretimi bakımından çok önemli olan bir ilde bu ürünlerin değerlendirilmesini, katma değerlerin yükseltilmesini sağlayacak yatırım projesidir. Yatırım için proje hazırlayacak kişi ve kuruluşların getireceği projelerin yüzde 50'sini hibe yoluyla karşılıyoruz. Sadece ekonomik yatırımlar değil, aynı zamanda teknolojiyi değiştirme ve tarımsal üretimi artırmaya dönük yatırımlar da proje kapsamındadır. Altyapı yatırımları da yine bu kapsamda değerlendiriliyor. Bu konular dikkatle takip edilmeli ve yatırımcı ve üreticilere aktarılmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Bakan Eker brifing sonrası, yürüyerek Tokat Belediyesi'ne geçti ve Başkan Adnan Çiçek'i makamında ziyaret etti. Başkan Çiçek'ten devam eden projeler konusunda bilgi alan Bakan Eker, bugüne kadar Türkiye'de gitmediği 2 ilden birinin Tokat olduğunu kaydederek, "Tokatla ilgili edebiyattan bildiğim çok örnek var. Buraya bugüne kadar gelmek bir türlü nasip olmamıştı. Nihayet Tokat'ı da gördük" dedi.
Başkan Çiçek, günün anısına Bakan Eker'e gümüş bir ibrik hediye etti. Bakan Eker, Belediye Başkanı Çiçek'i ziyareti sonrasında yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı'na hareket etti. Bakan Eker, yolda karşılaştığı vatandaşlarla da selamlaşarak sorunlarını dinledi. Eker daha sonra, AK Parti İl binasında partilerle biraraya geldi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 04:05:31
Güncelleme :19 Temmuz 2006 Çarşamba 10:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?