8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çay gününde 'ısırgan otu' sohbeti

Tema vakfı tokat il temsilciliği geleneksel çay gününde ısırgan otu dost mu düşman mı? Sorusunu sordu.

Tema vakfı tokat il temsilciliği geleneksel çay günlerinden birini daha yaptı ama katılımın iyi ve sohbetin bol olduğu günde prof. dr. zeki özer bir tartışma konusu açtı ısırgan dost mu düşman mı ısırgan otundan neler yapılır ve bir tiyo vererek ısırgan otundan kaç çeşit yemek yapılır soruları çıktı.

GOP Üniversitesi Kimya Bölümünden Prof. Dr. Abdulkadir İbaoğlu, toprak muhafaza gurup müdürlüğünden emekli kadir taşkafa, yavru tema sorumlusu hasan öğmen, kadın platformu derneğinden dernek başkanı ve üyeleri, tema vakfına gönül veren ali ağırbaş, sanayii esnaflarından, öğretmenlerden katılımın olduğu büronun yetersiz kaldığı çay gününde verilen cevaplar hayli süslüydü.

Ama Prof. Dr. Zeki Özer, hocamızın ısırgan otundan 17 çeşit yemek yapıldığını yemek çeşitlerinin isimleri ısırgan böreği, kıymalı ısırgan, soslu ısırgan, yumurtalı ısırgan, ısırganlı domates dolması, ısırgan salatası, sütlü ısırgan yemeği, etli ısırgan yemeği, ısırgan püresi, ısırgan çorbası, ısırgan pilavı, ısırgan hitap, ısırgan otu böreği, ısırgan pidesi ayrıca ısırgan çayının faydalarını ısırganın saç yıkamada kepeği önlemesi ve saç dökülmesini önlemesi gibi bir çok konuda faydası olan ısırganın çiftçilerin ısırgan otu ile barışık yaşaması gerektiğini ve ısırganın bir üretim materyali olması gerektiğini belirtti.

Tema Vakfı Tokat İl Temsilcisi Mustafa Yarılan basına şu açıklamalarda bulundu bugünkü katılımdan çok memnunum ve bundan sonrada inşallah herkes katılır, ücretsiz bilgi, ücretsiz çay ve sohbet bu ortama neden diğer insanlarda katılmıyor anlamıyorum herkese açık olan bu toplantının bana gelen soruların tek cevabı var çayda ücretsiz bilgide yeter ki gelin paylaşmasını bilin dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 16:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?