8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Genç Oğuzhan toprağa verildi

İzmir'in Alsancak semtinde tartıştığı travesti tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Oğuzhan Çalışkan, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi Çatılı Köyü'nde toprağa verildi. Gencin organları ise 2 kişiye hayat verdi. 

Uzman çavuşluk sınavına giren ve başarılı olan, 10 Mayıs'ta da doğum gününü kutlayacağı öğrenilen 19 yaşındaki Oğuzhan Çalışkan, 6 Mayıs Cumartesi gece saat 22.00 sıralarında eğlenmeye gittiği Alsancak semtinde, tartıştığı ileri sürülen travesti "Derya" lakaplı Derya Yıldırım (31) tarafından bıçaklandı. İddiaya göre, ailesi tarafından götürüldüğü Alsancak ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaralı gence bakmayı kabul etmedi. Götürüldüğü üçüncü hastane olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Oğuzhan Çalışkan'ın, beyin ölümü gerçekleşti. Oğullarının organlarının başka hastalara can olmasını isteyen aile ise, beyin ölümü gerçekleşen oğullarının organlarını bağışladı. Kalbi durduğu için Çalışkan'ın yalnızca böbrekleri alınabildi. Gencin böbrekleri 3 çocuk babası Mehmet Nuri Özden (36) ile 7 yıldır diyaliz hastası olan Aysel Azman'a (32) nakledildi. 

Oğuzhan Çalışkan'ın cenazesi, organların naklinin ardından memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi Çatılı Köyü'ne getirildi. Çalışkan'ın naaşı, bu sabah saat 09.00'da köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Acılı anne Aynur Çalışkan, oğlunun tüm organlarını bağışlamak istediklerini, ancak bunun mümkün olmadığını belirterek, "Oğlumun gözlerini bağışlamayı çok istedik. Diğer tüm organlarını da bağışlamayı arzuladık ama olmadı. Çok üzgünüz" dedi. 

Baba Ünal Çalışkan da çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Başımız sağ olsun. Geride kalanların başı sağ olsun" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 14:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?