8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Reşadiye'den Afrika'ya dost eli

Reşadiye'de bir grup kadının öncülüğünde "Afrika'daki çocuklara yardım elini uzat" adlı bir kermes düzenlendi. 

Kadınlar, evde yaptıkları el işlemeleri ürünleri ile birlikte yardım kumbaralarını Reşadiye ilçe jandarmanın karşısında sergileyerek yardım amacıyla satışa 

Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu’nun açılış kurdelesini kestiği kermese , AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Avşar, il encümenlerinden Ahmet Sağlam, Daim Namlı, Erdem Kılıç, Reşadiye Belediye Başkanı ve Belde Belediye başkanlarıyla çok sayıda Reşadiyeli katıldı. 

Kaymakam Kurtoğlu başta olmak üzere çoksayıda katılımcı, kermes ürünlerini satın alarak Afrika'ya yardıma katkıda bulundu. 

Reşadiye halkının her alanda aktif olduğunu özellikle yardım konularında daha da hassas olduklarını belirten Kurtoğlu, bu anlamlı girişimlerinden dolayı organizasyonu yapan kadınları kutladı. 

Afrikalı çocuklar için düzenlenen kermesten yaklaşık on milyar gelir elde edilmesi bekleniyor. Kermes organizasyonun komisyon başkanı Gülseren Erdoğan “Bu gelir İHH (İnsani yardım vakfı) aracılığı ile Afrika’ya gönderilecektir. 

Bu kermeste hiçbir arkadaşımız emeklerinin karşılığında ücret almamışlardır. Tamamen gönüllü olarak yaptığımız kermese yardımda bulunan gönüllü hanım arkadaşlarıma, ilçe kaymakamımıza ve Reşadiye halkına teşekkür ederim” dedi.
İsmail Avşar - Kenthaber Reşadiye / Tokat
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 14:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?