8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sakatlar haftası etkinlikleri

Tokat'ta, Sakatlar Haftası münasebetiyle düzenlenen programda engelli öğrenciler tarafından sunulan gösteriler beğeniyle izlendi. 

Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 'Sakatlar Haftası' kutlama programında, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okulu öğrencileri hünerlerini sergiledi. Engelli olmalarına rağmen neler yapabileceklerini gözler önüne seren öğrenciler, büyük alkış topladı. Program, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin Goolball gösterisiyle başladı. 3'er öğrenci 2 takım halinde 6 metre genişliğinde 1.5 metre eninde kurulan karşılıklı 2 kale arasında ellerindeki topu rakip kaleye atmak için kıyasıya mücadele etti. 

Görme engelli öğrenciler, topun çıkardığı ses yardımıyla kalelerini korudu. Basketbol maçında ise Yavuz Selim İlköğretim Okulu ile İş Eğitim Merkezi Okulu öğrencileri karşılaştı. Zihinsel engelli öğrenciler basketbol müsabakasında hünerlerini sergiledi. Oldukça çekişmeli geçen 8'er dakikalık 2 periyotta oynan maçtan Yavuz Selim İlköğretim öğrencileri 28-9 skorla galip ayrıldı. Spor gösterileri sonrasında ise 3 okulun öğrencileri tarafından hazırlanan müzik ve tiyatro gösterileri büyük ilgi gördü. Fasıl dinletisi, Üsküdar'a Giderken adlı ront, Ponpon Kızlar gösterisi ve Sıra Gecesi ile öğrenciler davetlilerden büyük alkış topladı. 

Engelli ilköğretim okulu öğrencilerinin kutlama programına protokolün ilgi göstermemesi ise dikkat çekti. Etkinliklere okul müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 14:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?