9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sakatlar Haftası etkinlikleri

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, çağdaş devletin, özürlülere verdiği önemle düz orantılı olduğunu söyledi. 

Tokat'ta, 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası etkinlikleri Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk programı sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenleriyle Vali Erdoğan Gürbüz'ü makamında ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Gürbüz, devlet olarak her zaman özürlülerin hizmetinde ve emrinde olduklarını söyledi. Dünya nüfusunun yüzde 10'unun özürlü olduğuna dikkat çeken Vali Gürbüz, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda biz de muasır medeniyet seviyesine ulaşmalıyız. Çağdaş devlet özürlülere verdiği önemle düz orantılıdır. Bir devlet, özürlülere ne kadar önem verirse o kadar sosyaldir. O kadar muasır medeniyet seviyesine yetişmiş demektir" dedi. 

Ziyarette, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarında bulunan bilgisayarların yetersiz geldiğini ifade ederek, Vali Gürbüz'den bilgisayar istedi. Vali Gürbüz, bilgisayar alımının hızlandırılması için talimat verdi. 

Vali Gürbüz, daha sonra valilik binası önünde Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Arsa ile birlikte, dernek üyesi bedensel engellilerin yanına inerek günlerini kutladı. Vali Gürbüz, son olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Zihinsel Engelliler Okulu tarafından yapılan iş sergisinin açılışını öğrencilerle birlikte yaptı.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 14:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?