18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARTOVA - TOKAT

Artova'da kömür madeni kapandı, 135 kişi işsiz kaldı

Tokat'ta bir yıldır faaliyet gösteren Artova Kömür Ocağı'nın yaklaşık 1,5 ay önce kapatılması ile 135 kişinin işsiz kaldığı bildirildi.

Tokat'ın ençok göç veren ilçelerinden olan Artova'da 1980'li yıllarda üretime geçtikten kısa süre sonra faaliyeti son bulan ve 2002 yılına kadar yaklaşık 18 yıl kapalı kalan kömür ocağı, 2002 yılı sonunda ise tekrar açılmıştı. Karadeniz Madencilik tarafından üretime geçirilmesiyle bölge halkına yeni bir iş imkanı umudu oluşturan kömür ocağının üretiminin maliyetlerin yüksek olması nedeni ile tekrar durdurulmasıyla ocakta çalışan 135 kişi işsiz kaldı.

Tokat İli Artova Havzası Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAHAD) Başkanı Faruk Bal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ekonomisi zayıf olan ilçede böyle bir yatırımın kapanmasının kendilerini çok üzdüğünü, ülkemizdeki işsizler ordusuna kömür ocağının kapatılması ile 135 kişinin daha eklendiğini söyledi.

Artova Kömür Ocağı'ndan günlük yaklaşık 90 ton kömür çıkarıldığının altını çizen Bal, "Yaklaşık 1.5 yıldır faaliyet gösteren kömür ocağının kapatılması Artova halkını mağdur etmiştir. Artova havzasının bir insanı olarak, işsiz insanlarımızın ve ilçemiz için kömür ocağının hiç kapatılmamak üzere yeniden açılmasını istiyoruz. Bu konuda idarecilerimiz, bölge milletvekilleri ve iş adamlarımıza büyük görevler düşüyor" dedi.

Artova Belediye Başkanı Hüseyin Sever ise yeni bir firma ile temas halinde olduklarını belirterek, "Bu hafta anlaşma yaparak imzalamayı düşünüyoruz. Ümit ediyorum ki, yeni anlaşma yapacağımız firma ile iş istihdamı daha da artacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 00:25:51
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal YALÇIN IP: 85.96.102.xxx Tarih : 29.05.2005 16:37:32
artova kömür madeni ne zaman başladığını bilmiyorum epey bir zaman önce açıldı komür ocağını çalışmaması artova halkından kaynaklanıyor çünkü artova dışarıdan gelen yatırımcılar pek hoş gözle bakmıyor bunları kendim artovalı olduğum için söylüyorum işsiz kalanlara gelince onların hemen jhepsinin belli bir miktar hayvan ve toprağı vardır yani çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıp işsizlik statüsünden kolaylıkla kurtulabilirler Bilal YALÇIN S.Ü hukuk fakültesi öğrencisi