25
Nisan
2024
Perşembe
ERBAA - TOKAT

Vali, sanayicilerle buluştu

Erbaa Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF) açılışına katılan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, açılış sonrasında sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, ilk olarak Erbaa Kapalı Spor Salonu’nda Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Meslek Eğitim Merkezi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Sergisi ve Fuarı’nın açılışını yaptı.

Açılış sonrası sanayici ve iş adamları ile bir araya gelen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Erbaa sanayisinin dünü, bugünü, sorunları ve çözümleri konulu toplantıya katıldı.

1997 yılında 170 hektar alan üzerinde kurulan Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyete geçen tesis sayısı 8 adet (5 adet tekstil, çorap, çamaşır, 1 adet ekmek fabrikası, 1 adet ambalaj fabrikası, 1 adet çelik eşya fabrikası çalışan işçi sayısı bin 205 kişi (2005 yılında hedeflenen istihdam 3 bin kişi) inşaat aşamasında olan 4 adet, proje aşamasında olan 10 adet, projesi yapılmayan temel atacak firma 10 adet olup, toplam istihdam sayısı 655 kişi, toplam yatırım maliyeti 12 milyon 135 bin YTL, toplam yatırım alanı 122 bin metrekare, toplam kapalı alan ise 33 bin metrekare.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, başkanlığında yapılan toplantıya Erbaa Kaymakamı Sabri Başköy, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Başak, İl Genel Meclis Üyeleri ve Erbaalı sanayici ve iş adamları katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 13:08:07
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 17:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?