17
Haziran
2024
Pazertesi
BEŞİKDÜZÜ - TRABZON

Mayıs Yedisi'nde yok yok

Yörede Mayıs Yedisi olarak bilinen 4. Geleneksel Beşikdüzü Kültür, Sanat ve Deniz Festivali 20-22 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Kalay, Geleneksel Beşikdüzü Kültür, Sanat ve Deniz Festivali etkinlikleri hakkında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Festivalin bu yıl 4. kez yapılacağını belirten Kalay, her geçen yıl daha da değişen, zenginleşen ve genişleyen programlarla halkın karşısına çıktıklarını söyledi. Festival programı hakkında bilgi veren Kalay, "Festivalin ilk günü çeşitli sergi ve standlar açılacak, yöresel yemeklerin sunumu yapılacaktır. Çeşmeönü Limanı’nda ineklerin yıkanmasının ardından dalgıçlar çeşitli gösteriler düzenleyecekler. İlk gün son olarak 20 Mayıs 2000 tarihinde meydana gelen deniz kazasında hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutulacaktır" dedi.

Festivalin 2. gününde sünnet şöleni, çeşitli spor müsabakaları ve folklor gösterilerinin yanı sıra defile yapılacağını ifade eden Kalay, "3. ve son gün yine çeşitli yarışmalar, plaj voleybolu, tiyatro, folklor gösterileri, ses yarışması ve havai fişek gösterileriyle program tamamlanacaktır. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü sanatçılar halkımıza değişik müzik türlerinde çeşitli konserler vereceklerdir. Bütün halkımızı festivalimize katılmaya ve geleneklerimizi yaşatırken hoşça vakit geçirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 15:46:36
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 10:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?