23
Mayıs
2024
Perşembe
MAÇKA - TRABZON

Festival heyecanı

1. Uluslararası Maçka Sümela Kültür ve Sanat Festivali 23 Temmuz'da başlıyor.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzonspor Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, bütün herkesi 23 Temmuz'da başlayacak ve 3 gün sürecek olan festivale beklediklerini belirterek, "Amacımız Maçka'daki tarihi ve turistik değerleri ön plana çıkarmak. Maçkamız'ın kültürünü Türkiye'ye ve tüm dünyaya aktarmanın yollarını arıyoruz. Maçka denince akla ilk olarak Sümela Manastırı gelmektedir. Sümela Manastırı yanında Vazelon ve Kuşdili Manastırları'nda da gerekli restorasyonların yapılarak turizme kazandırılmasını istiyoruz. Kültür ve turizm değerlerimizi ön plana çıkartamamanın ayıbıyla karşı karşıyayız. Manastırların tarihi dokularına sahip çıkılarak restore edilmesini istiyoruz" dedi.

Maçka'nın kültürünü ön plana çıkartmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Genç, "Festivalimiz 3 gün sürecek. Bu festivalimiz gelecek yıllarda yapacağımız festivallerin bir provası niteliğinde olacaktır. Bizim kalkınmamız bacasız sanayiyle olacaktır. Bunun içinde turistik değerlerimize sahip çıkarak bölgemize turist çekmeliyiz. Biz büyük düşünüyoruz ama küçük başlıyoruz" diye konuştu.

1. Uluslararası Maçka Sümela Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gününde pop müziğinin sevilen sanatçısı İzel sahne alacak. İkinci gün ise Gökhan Tepe ve Pınar Dilşeker bir konser verecek. Festivalin son gününde ise Zeynep Başkan ve Volkan Konak sahne alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:35:35
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 13:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?