18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAÇKA - TRABZON

İspanya heyeti Maçka'da

Afganistan'daki Barış Gücü'nde görev yapan İspanyol askerleri taşıyan Ukrayna uçağının 26 Mayıs 2003 tarihinde Maçka İlçesi Pilav Dağı'na düşmesi sonucu hayatını kaybeden İspanyol askerlerin anısına yarın yapılacak olan anıt açılışları için aralarında İspanya Savunma Bakanı Jose Bano Martinez'in de bulunduğu İspanyol askeri ve sivil temsilciler, bu akşam saatlerinde özel bir uçakla Trabzon'a geldi.
Trabzon Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Rauf Altunok, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu tarafından karşılanan heyet, bir süre havalimanında bekledikten sonra İspanyol ailelerin bulunduğu Maçka İlçesi'ndeki Sümela Otel'e hareket etti.
İspanyol heyette Savunma Bakanı Jose Bano Martinez'in yanısıra Savunma Bakan Yardımcısı Oramiral Francisco Torrente Sanchez, Or. Başpiskoposu Francisco Perez Gonzales, Valencia Belediye Başkanı Rita Barbara Nolla, Zaragoza Belediye Başkanı Juan Alberto Belloch Julbe, Burgos Belediye Başkanı Juan Carlos Aparicio Perez, İspanya Savunma Ateşesi Alb. Pedro Raventos ve İspanya Jandarma Ateşesi Alb. Fermin Garcia Nieto bulunuyor.
Öte yandan yarın Maçka İlçesi'nde sabah saatlerinde 100. Yıl Parkı'nda Türk-İspanyol Dostluk Anıtı ile ardından Pilav Dağı'ndaki İspanyol Anıtı'nın açılışları yapılacak. Açılışlar sonrası Kalepark Orduevi'nde verilecek öğle yemeğinde Türk ve İspanyol yetkilileri, birbirlerine birer şilt verecek.
İspanyol heyeti, yarın akşam saatlerinde havayolu ile Trabzon'dan ayrılacak.
TRABZON - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 22:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?