18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAÇKA - TRABZON

Konak'ın evini soyan hırsız yargılanıyor

Maçka’da yaklaşık 6 ay önce ünlü sanatçı Volkan Konak’ın annesi Saynur Konak’ın evine girerek ellerini bağlayan ve daha sonra ziynet eşyaları ile parasını çaldığı gerekçesiyle Bursa’da yakalanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Mahkemede müdahil olarak dinlenen sanatçı Konak’ın annesinin, başından geçenleri anlatırken hakime sürekli "oğlum" diye hitap etmesi dikkat çekerken, yargılanan sanığa ise "O gün size o kadar yalvardım; Beni dinlemediniz" diyerek sitemde bulundu.

Tutuklu sanık Ahuzar Dağaşan’ın (30) yargılanmasına Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada tutuklu sanık Dağaşan hazır bulunurken, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık Dağaşan, karakolda Saynur Konak’ın, kendisini "Doğrudan emin olarak budur" diye gösteremediğini iddia ederek benzerliği nedeniyle tutuklandığını belirtti.

Müdahil Saynur Konak ise mahkemedeki ifadesinde olay günü evinin kapısına 2 kişi geldiğini kaydederek "Huzurdaki sanık, aniden ağzımı tuttu. Hareketsiz kaldım, oraya düştüm. Bana tekrar ’sende kalp var mı?’ diye sordu. Başımı salladım. Daha sonra diğerine ’bıçağı getir, kolunu keselim’ dedi. Bu lafı duyunca ellerim düştü, içime bir acı çöktü." dedi.

Daha sonra ayaklarının bağlandığını söyleyen Konak, "Daha sonra ağzımı mendille düğümledi. ’Şimdi senin kolunu keseceğiz’ dediler. Kolumu masanın üzerine koydum. Kısa boylu olan kolumdaki 7 tane bileziği çıkartarak cebine koydu. Ben bunu tanıyorum, benim evime girerek beni soyan budur. Benim evime bunları kimin gönderdiğini bildirsinler, şikayetçi olmayacağım" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahuzar Dağaşan ve başka bir ilde tutuklu bulunan Erdem Tuncay’a isnat edilen suçların niteliği açısından tutukluluk halinin devamına ve diğer sanık Tuncay’ın Trabzon Cezaevi’ne ivedi nakline karar vererek duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 13:25:20
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 17:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?