18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAÇKA - TRABZON

Maçka'da tapu sevinci

Maçka Belediye Başkanlığı tarafından ilçede sıkışan yapılaşmayı rahatlatmak, ihtiyaç duyulan arsaları oluşturmak amacıyla Merkez Mahallesi Reşadiye Sokak’ta 2000 metrekarelik alan, arsa ve arazi düzenlemesi yapılarak imara açıldı.

Söz konusu bölgede yapılan imar açılmasından sonra hak sahibi 47 kurum, kuruluş ve vatandaşa düzenlenen törenle topuları dağıtıldı. Maçka İlçesi Buhara Restoran’da düzenlenen topu dağıtım törenine Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, İlçe Mal Müdürü Harun Akar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, törende yaptığı konuşmada, Maçka’nın imar yönünden sıkıntılar yaşadığını ve ilçe merkezinde sıkışık bir imar yapısı olduğunu söyledi. İmara ve yapılaşmaya önem verdiklerini kaydeden Genç "Bunun ilk ayağı olarak Reşadiye Mahallesi’nde uygulamalara başladık. Bu uygulamamız diğer mahalle ve semtlerimize örnek olacaktır. Bu tür uygulamalar Maçka’daki çarpık yapılaşmanın değil, düzenli yapılaşmanın önünü açacaktır. Hedefimiz, Maçka’mızı daha yaşanılır ve örnek bir kent haline getirmektir. Bu çalışmalarımız yanında mahallerimizin su şebekesi, kanalizasyon gibi altyapı sorunlarını biran önce gidermektir. Altyapıyla ilgili iyileştirme çalışmalarımız büyük bir hızla sürmektedir’’ dedi.

Törenin sonunda hak sahiplerine tapuları Belediye başkanı Ertuğrul Genç tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:55:23
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan yiyit IP: 212.175.18.xxx Tarih : 6.01.2011 13:48:17

maçkaya ne mutluki enver bey gibi onurlu.şahsiyetli.dürüst bir tapu müdürleri var böyle yöneticilere bu memleketin ihtiyacı var