20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAÇKA - TRABZON

Trafik kazası davası karara bağlandı

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen trafik kazasında 2 kişinin ölümü 14 kişinin de yaralanmasıyla ilgili olarak yargılanan şahıs 3 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırılırken, sürücü ehliyetine de 1 yıl süre ile el konuldu.


Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yaklaşık 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan ve tutuksuz yargılanan sanık Mustafa C. hazır bulundu. Mahkeme heyeti sanık Mustafa C.'yi (55), 'taksirle 2 kişinin ölümüne neden olmak' suçundan önce 4 yıl hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra 3 yıl 4 ay hapis olarak belirledi. Mahkeme heyeti ayrıca sanığın sürücü belgesinin 1 yıl süre ile geri alınmasına, dosya için yapılan posta gideri, 24 adet tebligat gideri, otopsi giderleri, adli tıp giderleri ve fotoğraflarla ilgili masraf olmak üzere toplam bin 49 YTL'de yargılanma giderinin sanıktan tahsiline karar verdi.


Trabzon-Gümüşhane Karayolu’nun Maçka ilçesi Bekçiler mevkiinde 15 Ekim 2007 günü meydana gelen kazada Mustafa C.'nin kullandığı 61 AE 730 plakalı otobüs direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağ tarafına doğru yan yatması sonucu otobüste bulunan Erdal Kurt (27) ve eşi Nazmiye Kurt (23) hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Sürücü Mustafa C. daha sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?