19
Mayıs
2024
Pazar
MAÇKA - TRABZON

Uyuşturucu davasında karar

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde yaklaşık 4 ay önce bir miktar toz esrarla yakalanarak gözaltına alınan, daha sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklanan sanık, bugünkü duruşmasında tahliye edildi.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Yavuz Yeşilyurt (34) hazır bulundu. Hakkında "uyuşturucu madde bulundurmak, almak ve satmak" suçlarından dava açılan Yavuz Yeşilyurt, son ifadesinde pişman olduğunu belirterek, "Uyuşturucuyu kendim kullanacaktım, kısmet olmadı. Pişmanım" dedi. Aynı davada tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Bayrak (38) ise olayla ilgisinin olmadığını kaydederek, "Uyuşturucu maddeyle en ufak bir alakam yoktur. Suçsuzum" diye konuştu.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, sanıklardan N.Y. hakkında, ’Uyuşturucu madde ticaretine iştirak’, Mehmet Bayrak hakkında ise, ’Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan kamu davaları açılmışsa da bu sanıkların uyuşturucu maddeyi satmak suçundan mahkumiyetleri için yeterli derecede delil elde edilemediğinden, sanıkların bu suçlardan ayrı ayrı beraatlarına, sanık Yavuz Yeşilyurt’un ise ’Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak’ suçundan eylemine uyan TCK’nın 404/2 maddesi uyarınca şahsi hali ve ele geçen madde miktarı nazara alınarak önce 1 yıl 6 ay hapsine, ardından bu cezasını tutuklu kaldığı tutuklu günler göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

BEKİR KOCA TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 17:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLSEV EYÜBOĞLU İRHAN IP: 85.99.41.xxx Tarih : 13.03.2005 23:54:42
HABERİ BAŞLIĞINI GÖRÜNCE ÇOK ÜZÜLDÜM.ÇÜNKÜ MAÇKALI BU TÜR BİR OLAYA TENEZZÜL ETMEZ.HABERİN DEVAMIMDA BERAAT GÖRÜNCE İÇİM FERAHLADI.GÜZEL İLÇEMİN BU TÜR OLAYLARLA ANILMASINI İSTEMİYORUM.ÇÜNKÜ MAÇKA BİR DÜŞÜNCE VE FİKİR KULÜBUDÜR.