23
Mayıs
2024
Perşembe
OF - TRABZON
OF

Hacda doğdu adı Medine oldu

Of 'da hacca giden Kadriye Terzioğlu, hac vazifesi sırasında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Medine’de doğan bebeğe Medine ismi verildi. Bu yıl, Suudi Arabistan’da gerçekleşen Hac sırasında ilginç bir olay yaşandı.

Trabzon’un Of İlçesi’nden abisi Tayyip Tellioğlu ile birlikte hacca giden 8 aylık hamile Kadriye Terzioğlu (44), Türkiye’ye dönmesine beş gün kala Medine’de bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Kadriye Terzioğlu’nun çarşaf giydiği için hac kayıtları sırasında hamile olduğu tespit edilemedi. Hac vazifesi sırasında yaşanan doğum olayı, Arap makamlarını da şaşkına çevirdi.

Son 10 yıldır böyle bir olayla karşılaşmayan Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, nasıl bir prosedür uygulanacağı konusunda uzun süre bir karar veremedi. Son olarak Türk anne ve babadan olan bebek, Suudi Arabistan vatandaşı olarak kaydedildi. Çift vatandaşlık kazanan bebeğe Medine’de doğduğu için Medine ismi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadriye Terzioğlu, "Geçtiğimiz yıllarda hac kurası bana çıkmadı. Eşim gitti. Bu yıl yine hac için başvurmuştum. Kura bana da çıktı. Çok sevindim. Hamile olmama rağmen gitmek istedim. Dönmemize beş gün kala kızım dünyaya geldi" şeklinde konuştu.

Medine bebeğin babası Ali Terzioğlu ise kızı mübarek topraklarda dünyaya geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Çok mutluyum. Medine’de dünyaya geldiği için ona Medine adını verdik. Arabistan’da kaydı yapıldı. Şimdi Türkiye’de de kaydını yapacağız. İlerde Medine’nin sayesinde mübarek topraklara daha rahat gidebiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 13:19:22
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 11:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?