26
Mayıs
2024
Pazar
OF - TRABZON
OF

Hamile karaca emin ellerde

HAMİLE VE SAKAT KARACA İÇİN SEFERBER OLDULAR

Trabzon’un Of ilçesi Bölümlü beldesi mezrasında köylüler tarafından bulunan hamile ve sakat karaca Of Kaymakamlığı’na haber verilmesi sonucu hayata tutundu.

Belde sakinlerinden Fikret Yazıcı, gördüğü karacanın hareketsiz bir şekilde durması üzerine karacanın bacağının sakat olduğunu anladı. Of Kaymakamlığı’nı arayarak durumu yetkililere bildiren Yazıcı, veteriner gönderilmesini istedi.

Durumdan haberdar edilen Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Kaymakamlık personelini ve İlçe Tarım Müdürlüğü Veterineri Mehmet Ali Topalak’ı Kaymakamlığa ait minibüs ile mezraya yollayarak karacanın ilk muayenesinin yapılmasını ve buradan alınarak tedavisi için yetkililere teslim edilmesi talimatını verdi.

Veteriner Mehmet Ali Topalak tarafından yapılan ilk muayenesi sonucu arka sağ bacağının çıkık ve hamile olduğu tespit edilen Karaca, köylülerin kucağında minibüse taşınarak ilçe merkezine getirildi ve burada bekleyen İl Çevre ve Orman Müdürlüğü elemanlarına teslim edildi.

Genellikle yavrulama dönemleri olan Mayıs ve Haziran aylarında ormanlarda yabani köpeklerden kaçan ve merkezlere inen karacalar, insanlardan yardım talep ettiklerini belirten İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu dönemde daha duyarlı olarak karacaları korumalarını ve onlara sahip çıkmalarını istediler.

HAMİLE VE SAKAT KARACA İÇİN SEFERBER OLDULAR
HAMİLE VE SAKAT KARACA İÇİN SEFERBER OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 16:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?