18
Mayıs
2024
Cumartesi
OF - TRABZON
OF

Trabzon Of: İki kişinin katil zanlısı 'mehdi' olduğunu idda etti!

Trabzon’un Of İlçesi’nde yaklaşık 3.5 ay önce Kumludere Köy muhtarı Abdullah Yüksel (67) ile Güreşen Köyü’nde Hamza Terzioğlu’nu (48) silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Kemal Akçay’ın yargılanmasına başlandı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Ali Kemal Akçay (24) hazır bulundu. Kendisinin fahri imam olduğunu belirten sanık Akçay, ’mehdi’ olduğunu iddia ederek öldürdüğü kişilerden muhtar Abdullah Yüksel’in, Yahudiler’in başı olduğunu iddia etti.

Duruşmada zaman zaman garip davranışlarıyla dikkat çeken ve Kuran-ı Kerim’den ayetler okuyan Akçay, kendisine Allah tarafından vahiy geldiğini iddia ederek, "Olay günü bana vahiy geldi. Titreme şeklinde oldu. Yolda bir adam gördüm. İçimdeki ses, bu şahsın öldürülmesi gerektiğini söyledi. Şahsı yakaladım, belinden silahını alarak ateşledim. Sonra orada bulduğum bir araba ile uzaklaştım. Arabayla bir süre gittikten sonra gazdan ayağımı kestim ancak araba kendi kendine gitmeye başladı. Yolda başka bir kişiye daha rastladım. Onu da vurdum. Daha sonra arabadan inip başka bir araca bindim. Sonra görünmez olmak için soyundum ancak nasıl olduysa jandarmalar beni yakaladı. Tüm bunları vahiy şeklinde bana bildirildiği için yaptım. Ben Mehdi’yim. Öldürdüğüm adam Yahudilerin lideri idi" dedi.

Mahkemede ifade veren ve olayda aracı gasp edilen Dursun Yüksel ise sanık Ali Kemal Akçay’ın köylerinde yaşadığını ve içine kapanık, kimseyle konuşmayan bir kişiliğe sahip olduğunu ifade ederek, "İstanbul’a gelip gidiyordu. Orada dergahlara katıldığını duyduk. Aracım gasp edildiği için şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından sanık Akçay’ın, 3 haftayı geçmemek kaydıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Gözlem İhtisas Dairesi’nce müşahedesi yapılıp daha sonra ATK 4 İhtisas Kurulu’nca muayene edilmesi, suç tarihi öncesi ve sonrası ceza ehliyetini tamamen ortadan kaldırabilecek nitelikte TCK’nın 46. ve 47. maddeleri gereği akıl hastası olup olmadığının tespiti ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?