23
Mayıs
2024
Perşembe
TONYA - TRABZON

Bayrağımıza saygı duyun

Yunanistan’ın Selanik kentinden gelen ve aralarında papazlarında bulunduğu bir grup Yunanlı turist, Tonya'yı ziyaret etti.

Selanik’e bağlı Asiros Köyü’nden geldiklerini belirten 32 kişilik turist grubu, Tonya Belediyesi’ni de ziyaret ederek Belediye Başkanı Ahmet Kurt ile bir süre görüştü. Görüşmede, turist grubu ile gelen Asiros Köyü Papazı Thofilos, gösterilen ilgiden ötürü teşekkür etti. Thofilos, "Bizi çok güzel ağırladınız. Buradaki herkesi kardeşlerimiz gibi seviyoruz. İlginize teşekkür ediyoruz" dedi. Belediye Başkanı Ahmet Kurt ise bir süre önce Yunanistan’da bulunan Türk Kara Harp Okulu öğrencilerinin kaldığı odada Türk bayraklarına yapılan hakaretleri hatırlatarak bunun Türkiye’de tepkiye neden olduğunu söyledi.

Yunanistan ile dost iki ülke olduklarını ve tek isteklerinin bayrağa saygı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Kurt "Biz kültürel işbirliğine önem veriyoruz. Zaman zaman suni gündemler oluşuyor. Bu, dostluğumuzu asla bozmaz. Amaç, Hıristiyan’ı Müslüman, Müslüman’ı Hıristiyan yapmak değildir. Semavi dinlerin hepsine saygı duyuyorum. Tek şartımız var aidiyet iddiasında bulunmayın ve bayrağımıza saygı duyun. Misafirimizsiniz, bundan sonra da misafirimiz olursanız gurur duyarım" dedi.

Tonya’ya gelen Yunanlı turist grubu, ilçe merkezinde gezdikten sonra Tonya’dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 15:36:17
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 11:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?