18
Mayıs
2024
Cumartesi
TONYA - TRABZON

Hacısalihoğlu davasına devam edildi

Tonya’nın Kalınçam Köyü’nde Erikli - Kadırga Yaylası Grup Yolu’nun yapımında şantiyede bekçi olarak görev yapan Ali Osman Hacısalihoğlu’nun, aynı yerde çalışan Hüseyin Kuruoğlu’nu yaklaşık 5 ay önce silahla vurduğu gerekçesiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Ali Osman Hacısalihoğlu (52) hazır bulundu.

Hakkında TCK’nın 448. maddesi uyarınca "Kasten adam öldürmek ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet etmek" suçlarından dava açılan tutuklu sanık Ali Osman Hacısalihoğlu, ifadesinde olay günü Hüseyin Kuruoğlu ile tartıştığını belirterek, "Selahattin dozer üzerinde duruyordu, kendisine ’beni neden şefe şikayet ettin, neden benim ekmeğimle oynuyorsun? Emekliliğime 2 yıl kaldı. Ben emekli olur giderim, ancak sen şantiye işini bu şekilde devam ettiremezsin’ dedim" dedi.

Tartışmaya başladıklarını belirten Hacısalihoğlu, "Bana ’ne biçim konuşuyorsun’ diye cevap verdi. Ben kavga etmek istemedim. Çünkü kavga edildiğinde şantiyeden çıkış veriliyordu. Arazide yabani hayvanlar her an saldırır düşüncesiyle belimde silah vardı. Yan tarafa doğru silahımı 2 el ateşledim. Amacım adam vurmak değildi. Maksadım korkutmak ve gözdağı vermekti. Olaydan 48 saat sonra da teslim oldum" diye konuştu.

Duruşmada müşteki olarak hazır bulunan maktul Hüseyin Kuruoğlu’nun annesi Fatma Kuroğlu ile kardeşi Hasan Basri Kuruoğlu, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Daha sonra mahkeme heyetince, tutuklu sanık Ali Osman Hacısalihoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 16:21:36
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?