20
Mayıs
2024
Pazertesi
TONYA - TRABZON

Kutlukent-Tonya el ele

Tekkeköy İlçesi Aşağıçinik, Büyüklü beldeleri ve yeni bağlanan mahallelere "Dostluk Buluşması" adı altında bir şölen düzenlendi

Kutlukent Belediye mesire alanında düzenlenen şölende binlerce Karadenizli bir araya geldi ve muhteşem bir gün yaşadılar.

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, sizlerin coşkusu, sizlerin heyecanı, sizlerin içinizde yaşattığınız vatan, bayrak, millet sevdası, Türkiye’nin ve dünyanın her tarafında dillere destan bir coşkunun eseri olduğunu söyledi.

Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, bugünün hem birleşme ve dayanışma günü olduğunu belirterek, "Bu mutlu günümüzde Kutlukent Belediyesi ile Tonya Belediyesi’ni birbirimize kardeş belediye ilanı ediyoruz. Ondan sonra bu kardeşlik Tekkeköy İlçesi,Tonya ilçesi olarak devam edecek. Hep birlikte ömür boyu mutlu olacağız" dedi.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt da yaptığı konuşmada, " Kutlukent Belediye Başkanım Hayati Tekin bey, iki dönemdir beldesine hizmet ediyor. Halka hizmet ediyor, hakka hizmet ediyor. Tonyalılar’ın Tekkeköy İlçesi’nde çoğunlukta olduğunu biliyorum. İstiyorum ve diliyorum ki, Hayati Tekin Başkanım, Kutlukent’teki başarılarını Tekkeköy’de de devam ettirsin. Başarıyı ve başarılı olanı unutmama özelliği olan Tonyalılar’ın, Sayın Başkanımı bağırlarına basacağına inanıyorum. Bundan böyle Tonya-Kutlukent-Tekkeköy kardeşliği ve işbirliği başlamıştır" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılanlara etli pilav ikram edildi. Çeşitli animasyon gösterilerinin yapıldığı etkinlikte vatandaşlar davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Dostluk şölenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, DSP Samsun İl Başkanı Enver Mertoğlu, Trabzon Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şeref Aydın’ın sunuculuğunu yaptığı şölende, Trabzon’un yerel sanatçılarından Kaptan Yılmaz, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Ayşe Engincan ve Sümer Ezgü,söyledikleri şarkılarla şölene katılanlara muhteşem saatler yaşattılar. Artvin Halkoyunları Ekibi’nin gösterileriyle şölen sona erdi.

günebakış
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?