18
Mayıs
2024
Cumartesi
TONYA - TRABZON

Tonya'da cemaate sıcak su hizmeti

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde Belediye tarafından, havaların çok soğuk olması nedeniyle cami cemaatinin rahat ve üşümeden abdest almalarını sağlamak amacı ile şadırvanlara sıcak su bağlandı.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, halkın isteği üzerine şadırvanlarda böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi. Tonya'da kış aylarında havaların çok soğuk geçmesi nedeniyle özellikle cami cemaatinin abdest alırken suyun çok soğuk olması sebebiyle sıkıntı çektiğini ifade eden Kurt, "Hatta bazı yaşlı ve hasta insanlar bu nedenle namaz kılamıyordu. Bize bu soruna çare bulmamız için talepte bulundular. Biz de merkezdeki 2 camimizin şadırvanlarına sıcak su bağladık. Şadırvanların her birine 80 litrelik elektirikli şofben taktık. Şofbenler şadırvanlardaki 10 tane musluğa sıcak su veriyor. Herbirinin aylık elektrik gideri ise 70 milyon ile 100 milyon arasında değişiyor" dedi.

Türkiye'de birçok konuda ilklere imza attıklarını dile getiren Kurt, "İlçe olarak birçok konuda yaptığımız etkinliklerle Türkiye'de öncü durumdayız. Diğer iller ve ilçeler de bizim yaptığımız çalışmaları uygulayabilirler. Benim asıl mesleğim sosyal hizmet uzmanlığıdır. Hiçbirşeyi halktan esirgemeyiz. Onlardan aldığımızı hizmet olarak onlara geri veriyoruz" diye konuştu.

Cami cemaati ise yapılan sıcak su uygulamasından son derece memnun olduklarını, bu uygulamayla birlikte insanların şadırvanları doldurduğunu, soğuk suyla abdest almamak için namaz kılmayanların bu sayede gelip sıcak suyla abdest alarak rahat rahat namazlarını kıldıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 00:46:16
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?