23
Mayıs
2024
Perşembe
TONYA - TRABZON

Trabzon Tonya: Tonya Cinayeti Davası'na erteleme

Aralarında husumet bulunan iki aile arasında yaklaşık 3 ay önce ilçe merkezinde yaşanan olayda, silahla bir kişiyi öldüren Yusuf Kurt (38) ile onu yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Ali Uzuner’in (19) yargılanmasına başlandı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar Yusuf Kurt ve Ali Uzuner hazır bulundu. Mahkeme içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alınırken, sanıkların arasında da bir uzman çavuş görevlendirildi. Sanıklardan Yusuf Kurt, yolda yürüdüğü sırada arkadan 3-4 el silah sesi geldiğini belirterek, "Çay ocağının önünde Mücahit ve Sırrı Köksal oturuyordu. Ben onların yanından geçtim. Arkadan 3-4 el silah sesi geldi. Vurulduğumu anladım, o anda dengemi kaybettim. Dönerek silahı ateşledim ve yere düştüm. Karşıdan Ali Uzuner, mermi atarak üzerime geldi. Ben o anda bayıldım. Ali Uzuner’in attığı mermiler kasıklarıma isabet etti. Daha sonra ne oldu hatırlamıyorum. Ali Uzuner’den davacıyım. Benim bu olayda hiçbir suçum yoktur. Kardeşim Ahmet Kurt nedeniyle bu olaylar yaşanmıştır" dedi.

Diğer sanık Ali Uzuner ise kahvede çay içerken silah sesi duyduğunu ve camdan baktığını ifade ederek, "Kardeşimi vurulmuş, yere düşmüş vaziyette gördüm. Daha sonra yanına gittim. Onu kurtarmak için çare aradım. Ancak öldüğünü gördüm. Karşıya baktığımda Yusuf’un kardeşi Ali Kemal Kurt koşarak üzerime doğru yürüyordu. Kardeşim Mücahit’in yakınında bulunan silahı aldım. Yusuf Kurt’un üstüme doğru koşmakta olan kardeşi beni öldürmesin diye havaya ateş ettim. Daha sonra da olay yerinden kaçtım. Kaçarken de ayağımdan vuruldum. Beni vuran Yusuf Kurt’tur" diye konuştu.

Mahkeme Heyeti sanık ifadelerinden sonra olayla ilgili olarak 7 tanık dinlerken, duruşmayı olayın toplumdaki etkisinin devam etmesi ve delillerin tam olarak toplanmamış olması nedeniyle ertelendi.
Tonya İlçesi’nde 2 yıl önce Cafer Uzuner’in ölümü ile sonuçlanan olay sonrası yaklaşık 3 ay önce kardeşi Mücahit Uzuner (25), ağabeyini öldürdükleri iddia edilen Muhammet Kurt (27) ve Ahmet Kurt’un (29) ağabeyi Yusuf Kurt (38) ile ilçe jandarma karakolu önünde silahla ateş etmişti. Olayda Mücahit Uzuner aldığı kurşun yaraları sonucu hayatını kaybederken, aynı olayda Uzuner’in kardeşi Ali Uzuner (23) de Yusuf Kurt’u yaraladığı iddiasıyla yakalanmıştı. Aynı olayda Sırrı Köksal isimli bir kişi de yaralanmıştı.

TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şemşetin IP: 81.215.54.xxx Tarih : 7.05.2007 20:27:17
yazuk oldı tonyamuzun aduna he boye ahmakluk sebep ahmak yazık ettuguz gecluguze