20
Mayıs
2024
Pazertesi
TONYA - TRABZON

Zimmet davasında karar

Trabzon'un Tonya ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce, çalıştığı kamu kurumunda 3 vatandaşın yatırdığı yaklaşık 14 bin YTL tutarındaki parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla hakkında 'zimmet davası' açılan ve tutuksuz yargılanan şahıs 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz yargılanan M.G katılmadı. M.G önceki ifadesinde suçsuz olduğunu belirterek "Bilgisayardan anlamıyordum. Akşamları kasayı saydığımda sürekli 100-150 YTL açık veriyordum. Bu açıkları hep cebimden kapattım. Açıklar devam edince bu kez kredi kartı ödemesi yapan kişilerin yaptığı ödemelerin belgesini, ödemeleri bilgisayar üzerinden iptal ettim. Daha sonra haberli olarak kredi kartı ödemelerini iptal ettiğimi şahıslara söyledim. Gecikme bedeli ile birlikte bu borçları daha sonra ödedim. Yeni bilgisayarı kullanmasını bilmediğimden bu hata oldu. Olay tamamen bilgisizlikten kaynaklanmıştır. Benim zimmet kastım, amacım yoktur. Hatalı olarak yaptım. Bu paraları zimmetime geçirmek , mal edinmek maksadı ile yapmadım. Bu nedenle suçu kabul etmiyorum" şeklinde ifade vermişti.

Mahkeme heyeti sanık M.G'yi, "Kendisine devredilmiş olan koruma ve denetimi ile yükümlü olduğu malı zimmetine geçirmekten 6 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra sanığın etkin pişmanlık duyması, zimmetine geçen parayı iade etmesinden dolayı 2 yıl 1 ay hapis cezasına indirdi.

Öte yandan M.G'nin çalıştığı kamu kuruluşunda, Ocak - Mayıs 2006 tarihleri arasında vatandaşların posta yolu ile yaptığı kredi ödemelerini daha sonra kendisine ait şifreyi kullanarak iptal ettiği, söz konusu parayı kullandıktan sonra da yatırdığı, bu gecikmelerden dolayı kimi vatandaşların gecikme zararını ödemek zorunda kaldığı belirtilerek kurumun zarara uğramadığı ifade edilmişti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 19:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?