17
Mayıs
2024
Cuma
VAKFIKEBİR - TRABZON

Menteşe ailesini ziyaret etti

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Deregözü Köyü’nde Menteşe ailesine ait evde elektrik kontağından çıkan yangında 3 kardeşin yanarak can vermesinin ardından, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, beraberindeki heyetle birlikte aileyi ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Menteşe ailesine her konuda yardım yapacaklarını kaydeden Vali Hüseyin Yavuzdemir, "Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Eviniz yandı diye evsiz kalmayacaksınız. Biz devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Biz devletiz size elbette ki sahip çıkacağız. Yol sıkıntısından dolayı itfaiye buraya gelemedi.Yolunuzu gördüm. Köy Hizmetleri tarafından yolun bakımına hemen başlayacağız. Malzemeli güzel bir bakım yapacağız. Yolun sanat ve altyapısı olmadan asfalt yapılmasına ben karşıyım. Buralara dökülen para boşa harcanmıştır. Biz malzemeli güzel bir bakımını yapabilirsek, asfalta hazır hale getirirsek ondan sonra asfaltlayacağız. Bizim israf edilecek bir kuruş paramız bile yoktur. İnşallah bundan sonra aynı acıları bir daha yaşamayız. Bizim milletimiz çok yardımsever bir millettir. Kaybedilen evin belki çok daha iyisini yapacağız ama çocuklarımızı geri getirme şansımız yok. Acınızı paylaşıyoruz" dedi.

Yangında evin demir parmaklıklarının olduğunu ve bu sebeple çocukların dışarıya çıkamadığına değinen Vali Yavuzdemir, "Hırsıza karşı demir parmaklık yaptığınız pencereleriniz, böylesi durumlar felakete sebep olabiliyor. Biz hepimiz Müslümanız. Birbirimize karşı cezaevi gibi demir parmaklıklar yapmayalım. Bu parmaklıklar olmasaydı çocuklar oradan çıkabilecekti. Gördüğüm kadarıyla burada arazi çok dağınık. Evlerinizi bir araya yakın yapın. Bazen insana komşu da lazım. Hastalık halinde kapıyı açtığınızda komşuna ’yetiş’ diyebileceksin. Böyle olursa da devlet içinde kolaylık olur. Biz devlet olarak sizlere elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. İl bazında yardım kampanyası başlatacağız ve zengin iş adamlarımızı da devreye sokarak bağış yapmaya davet edeceğiz. Böylelikle sizlere çok daha güzel bir ev yapacağız. Fakat bu olaydan hepimiz bir ders çıkaracağız, evlerimizi toplu yapmaya gayret edeceğiz, pencerelerimizi cezaevi gibi yapmayacağız" diye konuştu.
Öte yandan Vali Yavuzdemir, Menteşe ailesinin geçici olarak Deregözü Sağlık Ocağı’nda kalmalarını sağladı.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 11:45:35
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?