17
Mayıs
2024
Cuma
VAKFIKEBİR - TRABZON

Vakfıkebir Şenliklerine bu sene ilgi büyüktü

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'ne bağlı Karadağ Yaylası'nda bu yıl 11.'si düzenlenen Karadağ Yayla Şenlikleri çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı.
Şenlikte, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, konuşma yaptığı sırada fenalık geçirdi. Tansiyonu yükselen Birinci Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sağlık durumun iyi olduğu belirtildi. Birinci rahatsızlığı nedeniyle şenliğin diğer bölümlerine katılamadı.
Her yıl geleneksel olarak Vakfıkebir Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Karadağ Turizm Derneği ve Karadağ Yayla Ağası tarafından organize edilen Karadağ Yayla Şenliği'nin açılış konuşmasını, Karadağ Turizm Derneği Başkanı Abdulkadir Haliloğlu yaptı. Haliloğlu, konuşmasında , birlik ve beraberliklerin pekişmesi için böyle şenliklerde biraraya geldiklerini ifade ederek, "Son zamanlarda yayla ve yayla turizmi çok büyük önem kazandı, ancak devletimiz bu konuda çok geride kalmıştır. Bizi her zaman her yerde destekleyen, sekiz yıldır yayla ağalığımızı yapan işadamı Cemal Sağlam'a ilçemiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
Kaymakam Hüseyin Nail Atay da şenlikler ve festivallerin amacı sadece eğlenmekten ibaret olmadığını belirterek, "Birlik ve beraberlik ruhunun kaynaşması, bundan önce başka yerlere giden hemşehrilerimizi biraraya getirmek ve hep birlikte kardeşlik dostluk duygularını pekiştirilmesidir" diye konuştu.
Daha sonra söz alan işadamı Cemal Sağlam, ilçesine hizmet etmekten her zaman büyük onur duyduğunu ifade ederek, "Beni ömür boyu ağa seçtiler. Ben her türlü hizmeti sizlere vermeye çalışacağım. Her zaman yanınızda olacağım" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İşadamı Cemal Sağlam'ın davetlisi olarak İstanbul'dan gelen sanatçılardan Murat Şhow, Mehmet Akyıldız, Cimilli İbo, Gülseren, Ferhat Sağlam, Sait Uçar ve Recebim sahne alarak, şenliğe katılanlara konser verdi.
iha-trabzon
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 11:04:36
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şenol soylu IP: 85.103.212.xxx Tarih : 16.06.2006 16:07:26
Sn.Cemal SAĞLAM Evet,Sayı SAĞLAM mükemmel bir insandır herşeyden önce, sözünün eridir. Vakfıkebir için bir önderdir. Kıymeti bilninmeli, ona çok şey borçluyuz. hakkını helal eder inşallah. Sayın SAĞLAM sonsuz TEŞEKKÜRLER.