19
Mayıs
2024
Pazar
VAKFIKEBİR - TRABZON

Vakfıkebirli Mehmet Dede 110 yaşında ilk kez hastane gördü

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Beldesi'nde yaşayan 110 yaşındaki Mehmet Musaoğlu, hayatında ilk kez hastanede yattığını söyledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde kalça ameliyatı olan Mehmet Dede, iyileşip ayağa kalkması halinde 3. evliliğini yapmayı planlıyor.
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde kalça kırılması teşhisiyle Ortapedi Servisi'nde tedavi gören Mehmet Musaoğlu, 2. eşini 2 yıl önce 70 yaşında, ilk eşini ise 50 yıl önce kaybettiğini söyledi. İlk eşinden 9, 2. eşinden de 11 çocuk sahibi olan Musaoğlu,
iyileşip ayağa kalkması halinde 3. evliliğini yapmayı planlıyor.
Musaoğlu, hayatında ilk kez hastanede yattığını belirtirken, uzun süreli yaşamasını hiç sigara içmemek ve köy yemeklerine bağladı. Musaoğlu, gençlere de tavsiyelere bulunmayı da ihmal etmedi. Yaklaşık 30 yıl köyde muhtarlık yaptığını ifade eden Mehmet Musaoğlu, "Gençlere tavsiyem, alkol ve sigaradan kesinlikle uzak dursunlar. Hazır gıdalardan ziyade doğal gıdaları tercih etsinler. Ben özellikle süt ürünleri, meyve ve sebzeyi asla ihmal etmedim. Et ise fazla yemezdim" dedi.
Babasının başından bir an olsun ayrılmayan Hasan Musaoğlu, babasının evde dolaşırken düşüp kalçasını kırdığını belirtirken, ilk kez hastanede yattığını kaydetti.
TRABZON - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 02:03:08
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 12:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?