19
Nisan
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Karadeniz Ereğli İlçesi, Romanya’nın Targovişte Kenti ile kardeş Şehir Oldu

Belediye Başkanı Halil Posbıyık Romanya gezisi sonrası yaptığı basın toplantısında 8-12 Eylül tarihleri arasında iki kentin yerel yöneticileri arasında protokole göre, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR)’nın Türk temsilcileri ve yerel yönetim arasında geçmiş yıllarda kurulan kuvvetli ilişkilerle birlikte, iki kent arasında bilgi alışverişi, ekonomik, idari, kültürel ve eğitimle ilgili ilişkiler kurulmasının işbirliği protokolünün imzalanmasında önemli bir rol üstlendiğini belirterek “ Romanya ‘de bize çok yakın ilgi gösterdiler Bu kardes kent uygulamasıyla, kent yöneticileri arasında tecrübeleri ve deneyimlerini paylaşmak üzere uygulamanın daha iyi yapılabilmesi için tanıtım gruplarının oluşturulmasını hedefliyoruz.

KARDESLİK İLİŞKİLERİ ÖNEMLİ

Her iki şehrin iş alanlarının, vatandaşlarının ekonomik, kültürel-sanatsal ve şehirlerin ekonomik potansiyelinin tanınması ve geliştirilmesi için ekonomik acente ve yatırımcıları arasında ticari ilişki kurularak bunları desteklemeyi amaçlıyoruz. Romanya’da herkes Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na ait olan LBS fabrikasına girmek için can atıyor. 2007 yılında AB’ne girmesi kesinleşen Romanya’da halk buna inanmış ancak ekonomilerini ise Türk firmaları şekillendirmiş. Biz milli gelir ve kentsel gelişim olarak Balkan ülkelerinin kentlerinin çok üstündeyiz. AB’ne giren ilk kent unvanına sahip olan Karadeniz Ereğli bu protokolle 2.kardeş kente sahip olan tek ilçedir’ dedi.
Erdemir’in Romanya’daki fabrikasını da gezdiklerini ifade eden Posbıyık şunları söyledi: “Erdemir, başarılarını Romanya’ya da taşımış ve bulunduğu Targoviste kentine erdemir kültürünü yansıtmış. Romanya ‘daki erdemir tesislerini gezerken büyük onur ve gurur duyduk. Çünkü ilçemizde kurulan fabrikanın Romanya’daki fabrikasını görmek bize gurur verdi”.


İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 22:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?