19
Nisan
2024
Cuma
GÖKÇEBEY - ZONGULDAK

Selin izleri siliniyor

GÖKÇEBEY’DE ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan ilçede devam eden altyapı çalışmalarını değerlendirdi.

Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan ilçede devam eden altyapı çalışmalarını değerlendirirken Gökçebey’in çok zor günler geçirdiğini ifade etti. Kılınçarslan selin olumsuz etkilerini kısa zamanda giderdiklerini söyledi.

Kılınçarslan, “İlk anda temizlik tertibi anlamında giderilen olumsuzlukların alt yapı anlamında zarar ziyan olumsuzlukları vardı.

Onların tespitini çabuk yaparak Gökçebey’i eski konumuna getirme çabalarımızı hemen oluşturmaya başladık. Bu kapsamda selin başladığı 10 Mayıs Mahallesi’ndeki alt yapı sorunlarını çözerek geçtiğimiz hafta içerisinde Özel İdare’nin de katkılarıyla, 10 Mayıs Mahallesi’nin bir kilometrelik yolun asfaltını yaparak insanlarımızın hizmetine sunduk. Bu yol bizim için önemli bir yoldur. Meslek Yüksek Okulumuz (MYO) orada bu yıl gelen geçmişten kalan öğrencilerimiz bulunuyordu. Yaklaşık 200 öğrenci, onları iyi havalarda toza, kötü havalarda çamura mahkum etmemek için yol yapımını gerçekleştirmemizin mutluluğunu yaşıyoruz 1991 yılında yaşanan sel felaketinden sonra oluşturulan projenin yanlışlığı Gökçebey’de görüldü.

DSİ’nin o günden bu yana yapmış olduğu yeni proje çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda yapılması gerekenler var. Örneğin köprülerin yıkılması olayı var. Yine dere yatağının yükseltilmesi bazı alanların genişletilmesi var. DSİ yetkilileriyle bunları sık, sık görüşüyoruz. Projeye son şeklini vermeye çalışıyoruz. Birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde projenin Ankara’dan onaylanmasını bekleyeceğiz. Gökçebey’de yeniden bu olumsuzlukların yaşanmaması adına projenin gerçekleşmesini hep birlikte takip edeceğiz. DSİ ile yakın ilişkilerimiz sürüyor. Bozulan bir takım yollarımız var. Park bahçelerimiz var. Belediyenin kendi imkanlarıyla olumsuzlukları gidermeye çalışıyoruz. Parkeleri bozulan yollarımızın parkeleri yapılıyor. Kış mevsimi gelmeden selin izlerini yüzde 90 oranında atlattık sayılır. Bize katkı veren başta Valimiz Erdal Ata olmak üzere Özel idareye, Belediye başkanlarımıza diğer kişi ve Kurumlara herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Zarar ziyanın karşılanması hakkında Karayollarının, Bayındırlığın İller Bankası’nın resmi anlamda saptadığı fiyatlar var.

Gökçebey için bir milyon 76 bin liralık bir rakam, tabi bu paranın Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Gökçebey Belediyesine aktarılması gerekiyor. Afet İşleri Genel Müdürlüğün de yaptığımız girişimler sonucunda Maliye Bakanlığın da Türkiye genelinde yaşanan seller için bir ek ödenek istendiği ve bu ek ödenek geldiğinde bize de zararımız oranında katkı yapılacağı söylendi. Umutla bekliyoruz. Bu gerçekleşir mi bilemiyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullar da açıkçası bana da pek olacağı umudunu vermiyor. Bunun dışında Gökçebey de Esnafımızın çok büyük zararları oldu. Gökçebey de 300 tane Esnaf varsa üç yüzü de zarar gördü. Kaymakamlık ve Özel İdare kanalıyla 170 Bin TL para aktarıldı.

Buradaki komisyonların tespit ettiği miktarlar çerçevesinde Esnafımıza 300 TL ile 1200 TL arasında katkılar yapıldı. En azından bir temizlik parası adı altında insanlar bu paraları kullandılar. Gökçebey Halkı olarak bir daha böyle bir felaketi yaşamak istemiyoruz” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 13:21:02
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 13:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?