5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ağaçtan düşen çocuk iyileşiyor

Balıkesir'de, 12 yaşındaki çocuğun, ağaçtan düşerek kırılan koluna devlet hastanesindeki doktorun yanlış müdahalesi sonucu, 2 defa da üst üste ameliyat edilmesine rağmen durumunun kötüleşmesi neticesinde verdiği yaşam mücadelesi devam ediyor.

Hafta başından beri İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisi süren Uğur Mumcu Demir'in bir süre öncesine kadar kolunu kaybedebileceği düşünülürken, son bir gelişme kaydedildi. Yanlış müdahale sonucu kemiğe ve dokulara taşınan enfeksiyon mikrobunun Uğur'un vücudundaki ilerlemesinin durdurulduğu öğrenildi. Bu akşam saatlerinde yaşanan son gelişme, başta ailesi olmak üzere Balıkesir'deki sevenlerini de umutlandırdı.

Acılı baba Ramazan Demir, son dakikada aldıkları bu haberin her şeye bedel olduğunu, sönen umutlarının yeşerdiğini söyleyerek, "Günlerdir evlat acısı yaşıyoruz. Bu akşam saatlerinde enfeksiyon doktoru gelip muayenesini yaptı. Kırık koldaki enfeksiyonun vücuda yayılmasının nihayet durdurulduğunu anlattı. Şimdi sürekli taze kan veriliyor. Kolun kesilmesi şimdilik gündemden kalktı. Parmaklar koldaki kemik tarafından besleniyormuş. Yani yoğun bir ilaç tedavisinin ardından kolun iyileşmesi mümkün görünüyor, bu haberle bile dünyalar bizim oldu. Uğur'un kurtulacağına şimdi daha çok inanıyorum. Allah'a dua etmekten başka yapacak bir şey yok" dedi.

Bu arada, AK Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, İzmir'e giderek minik Uğur'u hasta yatağında ziyaret etti. Aynı zamanda genel cerrah olan Çömez, hasta kolu inceledi ve parmak uçlarındaki beslenmeyi fark etti. Doktorlarıyla görüşen Turhan Çömez, kolu kesme operasyonunun ertelendiğini öğrendiğini, gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek aileye de moral verdi. Çömez, Balıkesir Devlet Hastanesi'nde ihmal iddiasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı nezdinde soruşturulduğunu, bakanlığın Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından da özel bir müfettiş görevlendirildiğini, ihmali olanların mutlaka hesap vereceklerini, hatalarının bedelini ödeyeceklerini bildirdi.
Öte yandan, doktorların umut verici haberinden sonra isteği sorulan Uğur Demir, televizyon seyretmek istediğini söyledi. Balıkesir'deki meslektaşlarının girişimiyle Miray Ticaret isimli Arçelik Bayii, 37 ekran renkli bir televizyonu küçük Uğur'a hediye etti. Uğur'un hediye televizyonunu, İzmir'e gidecek olan basın çalışanları götürecek. Mutlu haber, Balıkesir'deki basın camiasında da sevinçle karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 01:58:11
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 19:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?