5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Aileler perişan

Balıkesir’de, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığı Balıkesir Üniversitesi’deki uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon devam ederken, olayla alakalı gözaltına alınan 5 öğrenci daha adliyeye çıkarıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu Acenta ve Seyahat Bölümü 4. sınıfta okuyan Selen K., Özgür G., Sinan S.A., Ali R.U. ile Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi Mehmet Ö., uyuşturucu operasyonuyla ilgili devam eden sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Denizli, Antalya, Çanakkale, Adapazarı, İzmir ve Balıkesir gibi Türkiye’nin değişik yörelerinden okumak için geldikleri üniversitede uyuşturucu ticaretine karıştıkları iddiasıyla yakalanan çocuklarını görmeye gelen aileler perişan oldu.

Önceki gün tutuklanan 4’ü öğrenci 9 kişiden Yaşar Nazım S.’nın babası Fikret S., "Nazım, turizm işletmecilikte okuyor, bu yıl son sınıfta. Önceki gün bizi arayıp uyuşturucu işiyle ilgili yakalandığını, sonra da tutuklandığını telefonla bildirdi. Şok olduk, oğlum böyle bir şey yapmış olamaz. Hele hele organize bir suç örgütüyle işi olmaz. Balıkesir’de arkadaşlarıyla birlikte kiraladıkları evde kalıyor. Aylık 400-500 milyon lira para gönderiyoruz, 100 milyonu kira, gerisi masrafları ve harçlığı. Yani uyuşturucu madde, esrar falan alıp satma işi yapmış olamaz. Biz çocuğumuzu biliyor, tanıyoruz. Bu öğrenciler mağdurlar, asıl suçlular cezalandırılmalıdır" diye dert yandı.

Öte yandan, jandarma istihbarat biriminin belirlediği telefon kayıtlarının, Savcılığa delil olarak sunulduğu bildirildi. Bazı öğrencilerin telefon kayıtlarında ailelerinden istedikleri harçlıklarla esrar satın aldıklarının tespit edildiği öğrenildi.

"Final" kodlu uyuşturucu operasyonuyla ilgili Balıkesir merkez ve Susurluk İlçeleri’nde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 60’a yakın kişinin ifadesinin alınırken, jandarmanın yakaladığı toplam 25 kişiden 4’ü öğrenci 9 kişi önceki gece tutuklanmıştı. Bugün adli makamlara sevk edilen 5 öğrencinin savcılık işlemleri devam ediyor.

Bu arada, Balıkesir Üniversitesi’nde öğrencilerin de karıştığı uyuşturucu operasyonunda kantinlerin ihaleleriyle ilgili de bir araştırma yapıldığı belirtildi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Seyfullah Saldık, üniversitedeki operasyonun geniş çaplı olarak sürdürüldüğünü, eğitim yuvalarına bir şekilde çöreklenen suç gruplarını mutlaka temizleyeceklerini söylerken, ailelerden üniversiteye gönderdikleri çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 19:08:27
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 13:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?