5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

AKP'li vekilden ilginç benzetme

AK Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, hükümetteki görevinden ve partisinden istifa eden Erkan Mumcu’nun ayrılışını, tıp dilinde "hızlı doğum" manasına gelen "partus precipitatus" olarak değerlendirdi.

Balıkesir’de günlük yayınlanan Politika Gazetesi’ni ziyaret eden Milletvekili Turhan Çömez, gazetenin genel yayın yönetmeni Ş. Tarık Sürmelioğlu ile sohbetinde, Erkan Mumcu’nun istifasıyla ilgili soruları cevapladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı bırakıp partiden de istifa eden Mumcu’nun aralarından ayrılışının erken ve yanlış bir karar olduğunu belirten Çömez, "İstifası hayırlı ve uğurlu olsun. Ancak bu istifa tıp dilinde partus precipitatus diye adlandırdığımız bir hızlı doğum olmuştur. Erkan Mumcu’nun istifası iktidar zafiyetinden değil, muhalefet zafiyetinden kaynaklandı. Ailelerin güçlenerek büyümesi, farklı renklerin sinerji oluşturması şüphesiz yararlı olurdu. Bu istifada muhalefete de ders düşüyor. Muhalefet, nerede hata yaptığını ve boşluğu neden dolduramadığını kendine sormalıdır" dedi. Erkan Mumcu’nun istifasıyla ilgili iktidarın da gerekli değerlendirmeyi yapacağını ifade eden Çömez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidarın da bu sürecin neden yaşandığını irdelemesi gerekir. Amerika’daki cumhuriyetçilerin 183 yıllık geçmişi olduğu düşünülürse, Türkiye’de 40’ın üzerinde olan ve her gün yenisi kurulan partilerin de varlığı dikkate alınırsa, siyasi iktidarın önemi ortaya çıkar. Başbakan Erdoğan, partimiz yeni kurulduğunda, ’İktidarlar bütün rejimlerde vardır. Ancak, muhalefet sadece demokrasilerde vardır. Ben parti içindeki muhalif görüşlere önem vereceğim’ demişti. Sayın Mumcu, bu anlayışla hareket etseydi, parti içinde farklı bir renk ve heyecan olabilirdi."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 14:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?