5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

ATM faresi meğer tıp doktoruymuş

Balıkesir’de, çeşitli bankaların ATM cihazlarından dolandırıcılık yoluyla para çaldığı ileri sürülen bir doktor tutuklandı. Balıkesir polisi, il merkezinde bankaların ATM’lerini bozarak kart sıkıştırmak suretiyle meydana gelen dolandırıcılık olaylarını aydınlattı.

Yakalanan Metin İ. (Metin İşleyen-37) isimli doktor ve arkadaşlarının, değişik tarihlerde Vakıfbank ATM’sine kağıt sıkıştırıp tuzak kurdukları; ancak banka güvenlik görevlilerinin fark etmesi üzerine suçu gerçekleştiremedikleri öğrenildi.

Zanlıların, Ziraat Bankası ATM’sinde A.Ç. isimli vatandaşın sıkıştırılan kartını alıp bununla Susurluk’taki bir ATM’den 1 milyar 625 milyon lira para çektikleri, Halk Bankası ATM’sinden C.D. isimli vatandaşın kartını alıp 440 milyon lira, Vakıfbank ATM’sinden H.Ş. ve C.K. isimli vatandaşların hesabından 400’er milyon lira çektikleri, Bandırma Caddesi üzerindeki Vakıfbank ATM’sinden de M.T.A isimli vatandaşın kartını sıkıştırarak 530 milyon lira çektikleri bildirildi.

Emniyetteki ifadesinde söz konusu ATM’lerdeki dolandırıcılık olaylarını arkadaşlarıyla beraber gerçekleştirdiklerini itiraf eden Metin İ., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Doktor olan Metin İ.’nin Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde geçmiş tarihlerde değişik birimlerde doktor olarak görev yaptığı, başka illerde de aynı şekilde suç işlediği tespit edildi. Metin İ.’nin banka ATM’lerindeki suçları daha önce cezaevinde tanıştığı R.G., H.U. ve İ.Ç. isimli şahıslarla birlikte planlayıp gerçekleştirdiği belirtildi.

Polis, söz konusu bankaların güvenlik kameralarından elde ettiği görüntüler ve müşteki beyanlarını değerlendirerek, Metin İ.’nin suç ortaklarını da yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 15:46:23
Güncelleme :24 Ocak 2005 Pazartesi 15:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?