5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bakan Şener, efelerle Dallas'ın JR'ını kıyasladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, toplumu oluşturan fertlerin hem iyi vatandaş, hem de iyi insan olmaları halinde, ülkenin sağlam temeller üzerinde daima ileriye gideceğini söyledi.

Dün gece AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği "Gençlik ve Değişim" konulu konferansta partililerle sohbet eden Bakan Şener, zaman zaman fantezi, şarkı ve şiirlerle süslediği konuşmasında, değişimin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerken, herkesin kendini hissettiği yaşta olmasına rağmen zamanın her şeyi eskittiğini belirtti.

Konferans için gittiği İzmir yolu üzerindeki Pamukçu Asya Termal Tesislerinde Çerkez oyunuyla karşılanan Şener neşelendi. AK Parti Milletvekili ve TBMM Hesap İşleri İnceleme Komisyonu Başkanı İsmail Özgün dayanamayarak oynarken, Şener ise alkışlarıyla eşlik etti.

Bakan Şener, gençlik kollarının hazırladığı "AK koltuk" isimli söyleşinin formatını kendine göre değiştirirken, sahnedeki koltuklu platforma oturmak yerine, mikrofonu alıp soru-cevapsız şekilde kendi düşüncelerini bir sohbet ortamında dinleyicilerle paylaşmayı tercih etti. Konferans öncesi ses düzeninde yaşanan problem, Bakanın konuşmasını geciktirdi.

Yaklaşık 2 saat boyunca partililerle sohbet eden Şener, herkesin iyi birer vatandaş ve iyi birer insan olması gerektiğini, fertlerin mensubu olduğu dernek, parti vs. çatısı altında da birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi halinde dünyada hiçbir gücün Türkiye’nin önüne geçemeyeceğini ifade etti. Şener, iyi vatandaş ve iyi insanı anlatırken Ege Bölgesi’nin ünlü efeleriyle Dallas’ın JR. karakterinden misaller verdi.

Şener, "Hem iyi vatandaş olacaksın, kurallara uyacaksın. Hem de kural dışı konularda da iyi insan olacaksın. Televizyonda bir dizi vardı, Dallas. Dallas’ta bir JR. vardır. Bu JR. iyi bir vatandaştır arkadaşlar. Neden? Çünkü, yaptığı her işi kanunlara uydurur. Ama, kanunların boşluğundan yararlanarak kazık atmadığı adam bırakmaz. Kanunlara uyduğu için iyi vatandaş, ama, her türlü hileyi yaptığı için iyi insan değildir. Bir de, mesela, Ege Bölgesi’nde efeler var, eskiden varmış. Bu efelerin hepsi demeyeyim ama, bir kısmı iyi insan. Mesela, Yörük Ali Efe; bunun romanını okudum. Yoksulu, açı yediriyor, çıplağı giydiriyor, evlenemeyen gençleri evlendiriyor, zalimin tepesine biniyor. ’Valla bu Yörük Ali Efe iyi insanmış’ diyorsunuz. Ama kötü vatandaş. İyi vatandaş değil. Niye? Mevcut hukuk düzenine isyan etmiş ve dağa çıkmış. Demek ki JR. iyi vatandaş, ancak kötü insan. Bazı efeler de iyi insan olduğu halde kötü vatandaş. Şimdi ’Ben siyaset yapıyorum, toplumsal güveni sağlayacağım’ diyen sorumluluk sahibi kişinin, iyi insan, iyi vatandaş, ikisini bir arada yürüten bir kimliğe sahip olması lazım. O parti çatısının onlarla yoğruldu ve dolu olması lazım. Herkes yaptığı işi iyi yapmalı" şeklinde konuştu.

Eğitimci-siyasetçi kişiliğiyle dinleyenleri bilgilendiren, eğlendiren ve düşündürüp dikkatlerini çeken Bakan Şener, hatipliğiyle de göz doldurdu. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Demiraslan’ın Balıkesir kolonyasıyla Bakan’la çekilen bir fotoğrafı hediye ettiği Şener, geceyi Bandırma Etibor İşletmeleri tesislerinde geçirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 14:48:39
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 15:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?