5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Balıkesirli dispanserlerini geri istiyor

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle ilgili işlemler sürerken, Balıkesir il merkezinde 1 hastane ile 1 dispanser, ilçelerde ise 1 hastane ve 3 dispanser İl Sağlık Müdürlüğü’nün sorumluluğuna geçti.

1992 yılından bu yana SSK Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Balıkesir Merkez Dispanseri’nin bugünden itibaren kapatılacağını öğrenen vatandaşlar, buradaki hizmetin devam etmesi gerektiğini söyledi. Dr. Nazmiye Akay’ın sorumluluğundaki SSK dispanserinde görev yapan 6 doktor ile 6 hemşire ve hizmetliden oluşan toplam 16 personel de yeni adıyla Atatürk Devlet Hastanesi’ne çekildi. Tasfiye kararı alınan merkez dispanserinde hafta başında önce SSK eczanesinin faaliyetine son verildi, bugünden itibaren de dispanser tamamen kapanarak işlevi sona erecek.

Kararın kendilerini de çok üzdüğünü kaydeden Dr. Nazmiye Akay, "Merkez dispanser, 6 dahiliye ve 1 çocuk polikliniği, laboratuarı ve röntgen odası, yataklı hasta takip odası, eczane ve enjeksiyon birimiyle mini bir hastane görevi görüyor. Burada günde ortalama 100 poliklinik, yılda 90 bin hasta muayene ediliyordu. Verilen hizmetin durdurulması mantıksız. Mevcut haliyle bir kronik hastalıklar takip merkezi veya bir semt polikliniği olarak da değerlendirilebilir. Burası kapatıldıktan sonra SSK İl Müdürlüğü’nün arşiv servisi olarak değerlendirileceğini öğrendik" dedi.

Öte yandan, eski adı SSK Balıkesir Bölge Hastanesi, yeni adı ise "Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi"nin Başhekimi Harun Tezel, merkez dispanserin kapatılmasının vatandaşlar için hiçbir zorluk oluşturmayacağını söyledi. Tezel, dispanserin yakınında sağlık ocağı bulunduğunu, poliklinik hizmetinin sağlık ocağında da yapıldığını, ilaç hususunda da eczanelerle ilgili düzenlemeden sonra zaten bir sıkıntı yaşanmayacağını hatırlattı.
Bugünden itibaren Balıkesir’de il merkeziyle birlikte Bigadiç, Dursunbey ve Susurluk ilçelerindeki toplam 4 dispanserden Dursunbey dışındakilerin tamamen kapanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 14:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?