5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

BAÜ'ye ödenek müjdesi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ek bütçeden Balıkesir Üniversitesi’ne (BAÜ) 2 trilyon lira ödenek tahsis edildiğini açıkladı.

BAÜ Rektörlüğü’nün Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kampus inşaatıyla ilgili ödenek talebinde bulunması halinde ek bütçeden gerekli ödeneğin tahsis edilebileceğini kaydeden Milletvekili Çömez, konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile görüştüğünü, rektörlüğün müracaatı halinde Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kampus inşaatına ek bütçeden gerekli ödeneğin tahsis edileceğini söyledi.

Çömez, "Bu gelişmelerden sonra Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü kampus inşaatıyla ilgili olarak ödenek talebinde bulunacak. Ek bütçeden tahsis edilecek ödenekle uzun süreden beri yapım çalışmalarına ara verilen kampus inşaatının bazı bölümlerinin bitirilmesi söz konusu olacaktır" dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün, Turhan Çömez, Ali Osman Sali, Edip Uğur ve Ali Aydınlıoğlu, seçim bölgelerine gerekli hizmetleri getirebilmek için çabaladıklarını ifade ettiler.
Bu arada, BAÜ Dursunbey Meslek Yüksekokulu inşaatı için de Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından 250 bin YTL. (250 milyar lira) ödenek çıkarıldığı açıklandı.

BAÜ Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, yüksekokul binasından önce 2 adet atölye binasının 2001 yılında bitirildiği, bugün itibariyle çatısı, duvarları, sıvası ve PVC doğramaları tamamlanmış olan Dursunbey MYO inşaatının 2004 yılında yeterli ödeneği olmadığı için ihale edilemediği, ancak gelen yeni ödenekle inşaatın bu yıl ihale edileceği ve 2006 yılında tamamlanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 16:29:30
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 17:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?