5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Belediye korosundan nisan konseri

Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu’nun Nisan ayı konseri, Salih Tozan Sahnesi’nde yapıldı. Kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı konserde, Belediye Başkanı Sabri Uğur ve bazı üst düzey yöneticiler de hazır bulundu.

Sunuculuklarını Osman Kılıç ile Ayşe Zeynep Tur’un, ses düzenlemesini ise İlhan Aktaş’ın yaptığı konser, tek bölüm halinde gerçekleştirildi. Koro Şefi Toktay Üstündağ’ın yönettiği konserde, hicaz şarkılara yer verildi. Program, Refik Fersan’ın “Hicaz Peşrevi” ile başladı.

Ardından koro sırasıyla: Şekerci Cemil Bey’in “Bir Nigah Et Halime Ne Olur Gonca Dehen”, Muzaffer İlkar’ın “Gönlümün Şarkısını Gözlerinde Okurdum”, Alaaddin Yavaşça’nın “Artık bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok” şarkılarını seslendirdi.

Koronun solistlerinden Ömür Yakal, Muzaffer İlkar’ın “Tadı Yok Sensiz Geçen Ne Baharın Ne Yazın”; Semih Özkan, Fehmi Tokay’ın “Terket Beni Artık Yetişir” ve Arif Balgalmış, Ferit Sıdal’ın “Bölük Bölük Turna Geçer” adlı şarkılarını kendilerine özgü tavırlarıyla yorumladılar.

Daha sonra Koro sırasıyla Rıfat Bey’in “Gülşen-i Hüsnüne Kimler Varıyor”, Muzaffer İlkar’ın “Gözlerimden Yüzün, Kulaklarımdan Sesin Silinmedi Senelerdir”, Mısırlı İbrahim Efendi’nin “Beni Sev, Ruhumu Sar”, Yesari Asım Arsoy’un “Al Goncayı Deremedim”, Alaaddin Şensoy’un “Ağlamışım, Gülmüşüm, Kırılıp Dökülmüşüm”, Saadeddin Öktenay’ın “Yaşamak Yalan Belki”, Yusuf Nalkesen’in “Yalan, Yalan, Yalan Değil” şarkılarını başarıyla seslendirdi. Konser, Koronun sunduğu ve izleyicilerin alkışlarla eşlik ettiği Saadeddin Kaynak’ın “Ela Gözlerine Kurban Olduğum” şarkısıyla sona erdi.

Konser sonunda, Belediye Başkanı Sabri Uğur sahneye gelerek, koro şefi Toktay Üstündağ’ın şahsında bütün koro elemanlarını kutlayarak bir çiçek verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 17:08:10
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 17:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?