5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Binada unutulan çocuk yanarak can verdi

Balıkesir’de çıkan ev yangınında, içerde unutulan bir çocuk ölürken, anne ve babası ile amcası yaralandı.

Bugün sabaha karşı saat 02.45 sıralarında, Kasaplar Mahallesi, Şeref Sokak’taki tek katlı müstakil evde çıkan yangına uykuda yakalanan Mustafa Aşık (28), eşi Fatma Aşık (29) kardeşi Yahya Aşık (20) ve 4 yaşındaki tek çocukları Esra Aşık, kendilerini alevlerin içinde buldu.

Salonu kaplayan yangın sebebiyle sokak kapısına giden avluya çıkamayan Aşık Ailesi, pencerelerden kaçmak istedi. Ancak, demir parmaklıklarla çevrili pencereler geçit vermeyince can havliyle demirleri sökmeye çalışan ailenin imdadına itfaiye yetişti.

Ekiplerin müdahalesi sunucunda Mustafa ve eşi Fatma Aşık ile kardeşi Yahya Aşık yaralı olarak kurtarılırken, evde unutulan 4 yaşındaki minik Esra hayatını kaybetti. Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi süren acılı anne Fatma Aşık, yangının salonda başladığını ve alevlerin bir anda yatak odasıyla tüm eve yayıldığını söyledi. Yangının neden çıktığını bilmediğini, ancak itfaiyenin biraz geciktiğini belirten anne Aşık’ın yanan elleri sargıya alınırken, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olduğu bildirildi.

Ağır yaralanan baba Mustafa Aşık ise Bursa’ya sevk edilirken, kardeşi Yahya Aşık da Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Minik Esra’nın Balıkesir Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazesi, ailenin yakınlarına teslim edildi.

Bu arada çevre sakinleri, itfaiyenin olay yerine geç geldiğini iddia ederek, "İtfaiyeye haber verildiğinde yangın daha salondan yayılmamıştı. Alevler her yeri kapladıktan sonra itfaiye geldi. Yazık, 5 dakikalık yere bu kadar gecikilmez" diye tepki gösterdi.

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, olayla alakalı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 16:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?