5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bit Pazarı eylemi

Balıkesir’de, daha önce Ali Hikmet Paşa Mahallesi’ndeki zahire pazarına kurulan bit pazarının Gümüşçeşme Mahallesi’ne taşınmasına esnafın tepkisi sürüyor. Önceki gün şehir merkezinde miting düzenleyip eylem yapan bit pazarı esnafı, her ne olursa olsun yeni yere tezgah açmayacaklarını belirtti.

Bağlı bulundukları esnaf odalarına da tepki gösteren pazarcı esnafı, "Kura çekimlerinde itiraz hakkımızı kullandık. Çünkü kura çekimleri Noter huzurunda yapılmadı. İtiraz ettik diye bizim kayıtlarımız silinmiş, pazarcılıkla alakası olmayan yeni yeni isimleri üye yapmışlar" diye tepkilerini dile getirdi.

Pazarcılar, bit pazarı düzenlemesinin ardında, buradaki salı pazarını da tamamen kaldırıp, tüm pazarları Gümüşçeşme Mahallesi’ne taşıma düşüncesinin yattığını ileri sürdü.

Pazar yeri için her türlü hukuki mücadeleye devam edeceklerini kaydeden esnaf, belediye aleyhine dava açacaklarını bildirdi. Alkışlarla kararı protesto eden 50’ye yakın pazarcı esnafı, sivil polislerin gözetiminde olaysız şekilde dağıldıktan sonra, salı pazarındaki tezgahlarının başına döndü.

Öte yandan belediye yetkilileri, yeni uygulamadan geriye dönüşün olamayacağını, pazarcıların yeni alanda tezgah açmaları gerektiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:22:04
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necat Kavusturan IP: 217.225.121.xxx Tarih : 6.07.2006 13:26:17
Selam... Bütün esnaf ekmek derdinde. Diğer esnafların derdini tam olarak anlayamadım. Acaba itirazları mahalle esmer vatandaşların yoğun olduğu bir bölge olduğu için mi? Her aklına esen Belediyeye dava açacak olursa işin içinden çıkamayız