5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

BTO'dan 'Yetki Belgesi' uyarısı

Balıkesir Ticaret Odası (BTO), yarın yapılacak seçimlerle ilgili üyelerini uyardı. BTO Başkanı Mahmut Yavuz, odanın organ seçimlerinde şirketlerin oy kullanabilmeleri için Sicil Memurluğu’ndan yetki belgesi almaları gerektiğini, şahıs kayıtlarında ise kimlik ibrazının yeterli olacağını bildirdi.

BTO’daki organ seçimlerinin işleyişi ve yönetmeliğiyle ilgili odadan bilgi alınmadan yanlış haberler yapıldığını söyleyen Yavuz, "3 Mart 2005 günü yapılacak odamız organ seçimlerinde şahısların oy kullanmaları için kimlik ibraz etmeleri yeterli olacak. 5174 Sayılı Kanun gereği, şirket niteliğindeki üyelerimizin bu kanuna tabi olan Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası organ seçimlerinde olduğu gibi oy kullanabilmeleri, Harçlar Kanunu’na tabi ve bedeli 14 YTL olan Ticaret Sicil Memurluğu’ndan yetki belgesi almalarına bağlı. Belgeyi alabilmek için şirket kaşesi ve şirket yetkilisinin imzasına gerek var. Bu belgeyi sadece Ticaret Sicil Memurluğu veriyor, odamız tasarrufunda değil" dedi.

BTO seçimlerinde kullanılacak "yetki belgesi harcı"nın, ticaret sicil harçları çerçevesinde alındığı, Sicil Memurluğu tarafından Maliye Bakanlığı hesabına Kurtdereli Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne yatırıldığı öğrenildi. Bu arada, BTO’da yarın yapılacak organ seçimleri ve oda başkanlığı seçimlerinde Mahmut Yavuz tekrar aday olurken, karşısına İl Genel Meclis üyesi olan AK Parti’li işadamı Mithat Okuyucu rakip olarak çıktı. Okuyucu’nun Balıkesir’de MÜSİAD, BİŞHAD vb. kuruluşlardan oluşan "Birlik Grubu"nun desteğiyle aday çıkarıldığı belirtildi.

Daha önce BASİAD’ın da kendileriyle birlikte hareket ettiğini belirten Birlik Grubu’nun duyurusuna karşı çıkan BASİAD yönetimi, BTO seçimlerinde belirleyici olacaklarını, ancak herhangi bir oluşum veya grupla değil, BASİAD olarak hareket edeceklerini açıklayan bir bildiri yayınlamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 14:28:36
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 15:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?